Vali Toprak, Tarım Sektörü İnsanların İyi Yaşaması

Vali Mustafa Toprak, 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarının açılış programına katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Toprak, açılış öncesi Türkiye Radyo Televizyonu kameralarına İlimiz ve ilimizde düzenlenen 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı ili ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulundu. 

Fuarın açılışına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte karşılayan Vali Toprak Malatya Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdullah’dan sonra yaptığı konuşmada” 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarına hoş geldiniz.

Tarım çok önemli, dünya için önemli çünkü tarım insanların yaşamı için en önemli olan bir sektör. Dolayısıyla tarım sektörünün geliştirilmesi bir taraftan da insanların iyi yaşaması ve iyi beslenmesi adına da önemli bir sektör.

Tarım adına düzenlenen bu fuarında bu noktada önemli bir katkısı olmaktadır. Malatya, kültür kenti, tarih kenti, sanat kenti ve son zamanlarda değişen ve gelişen yönüyle de sağlık kenti olma noktasında ilerliyor. Ayrıca hükümetimizin, bakanlıklarımızın, sayın bakanımızın, milletvekillerimizin çok önemli katkılarıyla Malatya ovalarıyla iyi bir üretim noktasına da gelmiş bulunuyor.

Yazıhan’da, Yazıhan Ovası'nda 120.000 hektar alanın daha ilk defa sulanacak olmasından dolayı müteşekkiriz. Ne kadar tarımsal üretim, ne kadar hayvansal üretim, ne kadar bitkisel üretim gerçekleştirirsek, ne kadar bol ve kaliteli üretebilirsek, tarım teknolojileri ile bir araya getirebilirsek tarım teknolojileri ile birlikte daha iyi bir üretim gerçekleştirmiş oluruz.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin üstün zenginlikleri ile birlikte tarımsal noktalarda da önemli bir zenginliği var. Güzel bir ülkemiz var, biz istiyoruz ki hem ülkemiz kazansın hem şehirlerimiz kazansın, hem de çevremizdeki ülkelerle dostluk, barış, kardeşlik içerisinde bu fuarlar vesilesiyle güzellikler oluşsun.

Bu fuarın hem ilimiz fuarlarına, ticaretine, sanayisine, tarımına, hem de ülkemiz ve dünya tarım sektörüne önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle burada tarımsal, hayvansal ve bitkisel üretimle birlikte teknolojilerinin de son zamanlarda gerek organize Sanayi Bölgemiz gerekse onun dışındaki alanlarda önemli bir noktaya geldiğini birlikte idrak ediyoruz.

Bu fuar ile birlikte kardeş ülkelerden ve ülkemizin değişik illerinden buraya teşrif eden ziraat odalarından, çiftçilerinden, üreticilerinden, bu konuda otorite sahibi birliklerinizden hem istifade edeceğiz hem de arz ve talep dengesi içerisinde güzellikleri hep iyilikle anlatmış olacağız.

Malatya fuarlar şehri olma noktasında ileriye gidiyor. Fuarcılığın geliştiği yerlerde fuarların ilin ekonomisi ile birlikte ülkenin ekonomisine de katkısının olduğunu da görüyoruz.

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve destek olan tüm kurum, kuruluş ve yetkililere teşekkür ediyorum. 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarımızı ülkemize, ilimize, memleketimize, çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

Bakan Tüfenkci ile birlikte stantları gezen Vali Toprak daha sonra Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin geleneksel kavurma ikramı standına geçerek burada Bakan Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ile birlikte ziyaretçilere kavurma ve pilav ikram ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN