Zehir Akıyor... Mesire Alanında ki Bu Görüntüler Şahnahanlıları Korkuttu

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan Mahallesinde ki bu çirkin görüntüler Mahalle sakinlerini korkuttu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan Mahallesinde ki bu çirkin görüntüler Mahalle sakinlerini korkuttu.  Şahnahan Deresi'ne, organize sanayisinde bulunan fabrikalar tarafından bırakıldığı ileri sürülen kimyasal atık derenin rengini değiştirerek vatandaşları korkuttu. Rengi siyaha dönen derenin çevresinde yaşayanlar duruma tepki göstererek yetkililerden acilen yardım istediler.

Yeşilyurt ilçesi Şahnahan Mahallesi'nde derenin siyah tonlarda akması çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Dereye yakın bir bölgede bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bazı fabrikalar tarafından kimyasal madde içeren atıkların bırakıldığını ileri süren mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek yetkililerden acilen yardım istedi.

Şahnahan mahalle sakinlerinden Cumali Sürücü, Haci Fırat, Bu derenin ıslahı için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdiler. Havaların sıcak olması nedeniyle ileride herhangi bir hastalığa davetiye çıkarıyor. Şahnahan Deresine akan kirli su ile Çocuklarının hasta olduğunu ileri süren mahalle sakinleri, Acilen bu soruna bir an önce çözüm bulunmalıdır dediler. Mahalle sakinleri, Eğer bizim mahallemizde ki bu sorunlar çözülmezse Havaların ısınması nedeniyle hastalıklarla karşı karşıya kalabiliriz dediler.

Mahalle sakinlerinden Cumali Sürücü, Yılladır bu sıkıntıyı yaşıyoruz ve Mahalle olarak çok sıkıntılar içindeyiz. Eğer buradaki çirkin görüntüden dolayı burada bir hastalık olması nedeniyle Şahnahanlılar korku içindeler. Burada ki bu çirkin görüntü bir an önce çözüm bulunmalıdır. Mahalle sakinlerinin aktardıkları bilgilere göre, Mahallede dere kaynaklı çok sayıda insanın hasta olduğunu dile getirdiler ve yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

Şanahan Mahalle sakinlerinden Hacı Fırat, Şahnahan Deresinde ki kirlilik nedeniyle iş yapamıyoruz çok sıkıntı çekiyoruz. Mahalle olarak çok zor durumdayız. Bizim iş yerlerimiz kapalı olması da bu deredeki kokudan dolayıdır. Bizler Şahnahan Mahallesi esnafı olarak burada iş yapmak için bir an önce bu derenin ıslah olması gerekiyor. Bırakınız iş yerlerini, Gece gündüz kokudan duramıyoruz ve rahatsız oluyoruz dediler, yetkililerden yardım bekliyoruz.

Şahnahan Mahallesinde esnaflık yapan Ali Bedir, Bizim iş yerimiz dere kenarında olması nedeniyle çok büyük bir sıkıntı içindeyiz. Burada ki kokudan dolayı iş yerlerimizi açamıyoruz ve yine burası bir mesire yeridir. Organize bölgesinde bulunan fabrikaların atık sularının akması nedeniyle buraya hiç kimse gelemiyor ve iş yerlerimiz kapalı bir durumdadır. İşletme sahibi Ali Bedir, Bu derenin ıslahı için çalmadığımız kapı kalmadı. Yetkililerle görüştük ve yine siyasilerle görüştük bir sonuç alamadık ve bize ve bizlere de yazıktır. İş yerlerimiz kapalı ve Mahalle sakinlerimiz kokudan dolayı sıkıntı içindeler dedi.

Şahnahan Mahalle Muhtarı Müslüm Akbulut, Bizler daha önceden yetkililere gittik bir sonuç alamadık. Bizler siyasilerimizle görüştük yine bir sonuç alamadık dedi. Organize sanayi bölgesinde akan bu kirli su mahallemizi tehdit altına almıştır. Yarın bir gün burada bir hastalık olursa sorumlusu kim ve kimler olacaktır. Burası bir mesire yeridir, İş yeri olan arkadaşlarımızın yerleri de bu sakıntıdan dolayı kapalı. Mahalle sakinlerimiz bu kokudan dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi.

Muhtar Müslüm Akbulut, Sayın valimizden yardım bekliyoruz. Siyasilerimiz ve yine yöneticilerimizden yardım bekliyoruz ve sesimize kulak versinler. Havaların sıcak olması nedeniyle herhangi bir hastalık olmadan acil bir şekilde bu derenin ıslahı ve buraya akan fabrika sularına çözüm bulunması için yetkilerden yardım bekliyoruz dedi. Şahnahan Mahalle Muhtarı Müslüm Akbulut, Bizler burayla ilgili daha önceden yaptığımız müracaatlarımız vardır ve resmi evraklarımız mevcuttur. Bizler acilen yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN