Çalık, Valimize Kahramanlığı İçin Teşekkür Ediyorum

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın merkeze alınması konusunda, Görevler bayrak yarışıdır...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın merkeze alınması konusunda, Görevler bayrak yarışıdır,  Ben Mustafa Toprak valime Malatya’da yapmış olduğu hizmetler için hassaten teşekkür ediyorum dedi. Çalık,  15 Temmuz gecesinde göstermiş olduğu gayret, çaba ve kahramanlığından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Çalık, Malatya’daki basın kuruluşları ve basın çalışanlarla sahur yemeğinde bir araya geldi. İsmetpaşa (Hürriyet) Parkındaki kafede düzenlenen sahur yemeğine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Basın Kuruluşların dernek başkanları ve basın mensupullar katıldılar.

 Çalık, Malatya Havaalanı Limanı, özellikle terminal binası hepimizin hassasiyet ile beklediği bir konuydu ve Hem Hava Kuvvetleri komutanımızla, hem Milli Savunma Bakanımız ile, hem de Ulaştırma bakanımız ile konularımızı görüştük. Allah nasip ederse Malatya’mıza güzel bir terminal binası kazandıracağız. Onkoloji Hastanesi’nin yapım ihalesi yapıldı. Bu yılki yatırım programında bulunuyor.

Eğitim ile ilgili olarak beni heyecanlandıran iki konuyu sadece paylaşmak istiyorum,  çok yatırımlarımız var. Beni heyecanlandıran iki yatırımımız, bir tanesi Otistik Çocuklarımızın okul ihtiyacıydı, otistik çocuklarımızın okullarının ihalesini yaptık. Görme engelli çocuklarımız ile ilgili olarak da Malatya’mızda ve bölgemizde ilk olan okullarını nasip olursa yapacağız. Kayısı üreticilerimizi bugüne kadar desteklemek için çok çabalar sarf ettik. Bugünkü desteklerimizden en önemlisi lisanslı depoculuğa geçmek üzere Kalkınma Bakanlığımız ile cazibe Merkezleri çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmadır. Yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırımı, lisanslı depoculukla ilgili olarak Kalkınma Bakanımızdan desteğinin sözünü aldık ve gereken desteklerimiz devam edecektir.

Çat Barajı ile ilgili olarak geçen sene bu konuyla ilgili çok sıkıntı yaşanmıştı. Bu sene çok daha iyi noktadayız. Şerefhan Deresi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hem bakanımız Veysel Eroğlu, hemde DSİ Genel Müdürümüz ile görüşmelerimizi yaptık. Onlarda en hassas şekilde incelemelerini devam ettiriyorlar. Üniversite ile alakalı Meclis’imize biz kanun teklifimizi verdik. Kanun teklifimiz ile birlikte YÖK Başkanımız ile görüşmemizi yaptık. Ve şuan Malatya ile alakalı yapılacak üniversitenin aşağı yukarı taslağı belirlenmiş vaziyettedir.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, FETÖ’nün siyası bağlantısı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise şöyle dedi. Kimliği ne olursa olsun, ister siyaset olsun, ister siyasetçi olsun, ister akademisyen olsun, ister ticaret erbabı olsun, ister kamu görevlisi, ister güvenlik görevlisi olsun, sonuna kadar Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarıyla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Programa katılan tüm basın mensuplulara teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

BUNLARA DA BAKIN