UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Temalı Üyelik

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Temalı Üyelik Süreci Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Şehirleri çeşitli kriterlere göre farklı tema grupları (film, edebiyat, müzik, gastronomi, zanaat, halk sanatları, tasarım ve medya) altında seçen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına; sahip olduğu zengin mutfak kültürü ve gastronomi turizmi potansiyeli ile Malatya’nın gastronomi teması altında dahil olabilmesi amacıyla, başvuru süreci ile ilgili yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreç içerisinde yapılması gereken çalışmaların ele alındığı, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Süreci Değerlendirme Toplantısı Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak, MAKTAD Başkanı Zeki Saygı, Büyükşehir Belediyesinden daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Malatya’nın gastronomi şehri olarak seçilmesinin şehre sağlayacağı avantajlar, Malatya’nın gastronomi turizmini geliştirmek için neler yapılabileceği konularının görüşüldüğü toplantıda; Vali Hulusi Şahin, Malatya Pöçüklü Lahana Sarması 32. Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ve Malatya Simit Pilavı 33. Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN