Başkan Berk Hep Birlikte Zorlu Bir Süreçten Geçiyoruz

Saadet Partisi Battalgazi İlçe Başkanı Hüseyin Berk yapmış olduğu basın açıklaması ile Ak Parti iktidarını eleştirerek iktidara uyarılarda bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Saadet Partisi Battalgazi İlçe Başkanı Hüseyin Berk yapmış olduğu basın açıklaması ile Ak Parti iktidarını eleştirerek iktidara uyarılarda bulundu. Berk açıklamasında:

“Aziz milletimizin her bir ferdini muhabbetle ve sevgiyle selamlıyorum.

Hep birlikte zorlu bir süreçten geçiyoruz. Uzunca bir süredir ekonomi deyince ağzımızın tadı kaçıyor. Evde, okulda, iş yerinde, komşuluk sohbetlerinde, dost meclislerinde konuşulan ana gündem ekonomi. Ne konuşulursa konuşulsun ister istemez laf dönüyor, dolaşıyor ekonomiye geliyor.

7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız; geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve işsizlikten muzdarip. İktidar, rakamlarla oynasa da gerçeklerin üzerini örtemiyor; çünkü mızrak artık çuvala sığmıyor! Ekonomideki başarısızlığını sahte rakamlarla örtmeye çalışan Ak Parti tüm kurumların ayarlarıyla oynayarak öngörülemez bir ülke inşa etmeyi başarmıştır; başarısızlıklarını başarı gibi gösterme başarıları da bundan kaynaklanmaktadır.

Her kabine toplantısının ardından yapılan açıklama öncesi diyoruz ki; “bu sefer bizi yanıltsalar, doğru ve düzgün adımlar atsalar da biz de takdir etsek..”

Fakat her seferinde atılacak en yanlış adımları, millete fayda yerine zarar verecek adımları tek tek bulup, bunları hayata geçiriyorlar.

Şimdi konut konusunda açıklananlar kimlere yaradı veya yarayacak?

Orta sınıfın ve dar gelirlilerin ev sahibi olma hayalini, meydana getirdiği yüksek enflasyonla çalan Sayın Erdoğan; şimdi % 0,99 “düşük faiz”le ilk kez ev sahibi olacaklara güya bir iyilik yapıyor.

Şunu açıkça ifade etmek istiyorum;

Ak Parti iktidarı, uyguladığı ekonomi politikalarıyla servet transferi yapıyor! Göz göre göre milyonlarca fakirden alıp, bir avuç mutlu azınlığa veriyor.

Bir yandan “nas”ı gerekçe göstererek dövizi yükselten iktidar, öte yandan düşük kredilerle çalışan kesimin kazancını düşük faizli kredi yoluyla imkanı olanlara aktarılmasına yol açıyor.

Diğer bir deyişle; birikim yapmak isteyen, parasını korumak isteyen vatandaşlara “nas”ta haram olarak belirtilen “faizli kredi”den başka bir çıkar yol bırakmıyor.

Ne oldu şimdi? Değerlerimizi ve inancımızı günlük politikalarınıza alet etmenize değdi mi?

Ne faizi, Ne döviz kurunu, ne de enflasyonu kontrol altına alabildiniz! Üçü de karavana atış!

Bugün gelinen noktada; faizden geçinenler en rahat dönemlerini yaşarlarken, faizi müjde olarak takdim eder hale geldiniz,

Dolar 15 lirayı geçti ve yüksek enflasyondan hiperenflasyona doğru da hızla yol alınıyor.

Aziz milletimize diyorum ki: bu iktidarın artık bu ülkeye vereceği hiçbir şey, katacağı hiçbir değer kalmadığı gibi,

Attığı adımlarla insanımızı her gün daha fazla yoksullaştırmaktadır.

Bu iktidarı ilk seçimlerde yolcu ederek, Yaşanabilir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Bizler Saadet Partisi olarak buna yürekten inanıyoruz.

Gelin insanca yaşamı hep birlikte tesis ederek, Adil Devlet ve Adil Paylaşımı sağlayalım.

Sizleri muhabbetle ve Yaşanabilir Türkiye’yi kurma kararlılığıyla selamlıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN