Malatya Eczacılar Odası 50. Yıl Kutlamaları Düzenledi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Eczacılar Odası Tarafından Düzenlenen 50. Yıl Etkinliklerine Büyük Bir Katılım sağlandı.
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez,” Eczacılarımızın 50. Yılı Kutlu Olsun. Eczacılarımızın çalışmalarını daha güzel bir hale getirmek için yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz ve büyük bir çaba sar ediyoruz.” dedi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, “Her yıl olduğu gibi, bu yılda Eczacılar odası olarak 50. Yıl kutlamaları kapsamında başarılı eczacı tek siyenlerimize plaketler verdik. Bizler her zaman olduğu gibi bu günde eczacı teknisyenlerimizi unutmadık ve sahip çıktık ve bundan sonrada odamız sahip çıkacaktır. Bizler ne kadar başarılı olursak Eczacı teknisyenlerimiz başarılı olurlar. Eczacılar odamızın 50 Yıl dönümü nedeniyle yaptığımız bazı çalışlarımız sonucunda, Başarılı olan Eczacı teknisyenlerimizi başarılı ödüller çerçevesi içinde başarılı plaketler takdim ettik. Eczacı teknisyenlerimizin hepsi de bir birinden çok değerlidir. İfadelerini kullandı.

Başkan Ebru Sönmez, Malatya Eczacılar Odamız tarafından düzenlenen programda 50 yıl dönümü etkinliklerinden başarılı olan, Malatya Eczacı teknisyenleri Dernek Başkanı Erdoğan Gültekin’e başarı pilaketi takdim etti.  Oda Başkanı Ebru Sönmez,” 6 Şubata yaşadığımız deprem felaketinde Malatya’mız büyük bir hasa meydana gelmiştir. Allah bir daha bu tür depremler vermesin inşallah. Bu deprem süreci tüm Malatyalı hemşerilerimiz çok zor bir dönem geçirmişlerdir. Depremden dolayı çok sayıda meslektaşlarımız Malatya’mızda ayrılmışlardır. 6 Şubata hayatlarını kaybı eden tüm hemşerilerimize Allahtan rahmet ve yaralı olanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremlerin ardından hızlıca eczane kurmaya çalıştık. Konteynerde ilaç sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğinin imkânsız olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Hala 48 tane eczanemiz konteynerlerde hizmet veriyor. Konteynerde ilaç sağlık hizmetinin sürdürülebilirliği imkânsız. 21 metrekareye sığdırabilmek o ilaçları ve onların saklama koşullarını sağlayabilmek çok zor. Mümkün değil. Onun için biz elimizden geleni yaptık. Artık bundan sonrası devletimize kalmış. Devletimiz de eczacılar için elinden geleni yapacaktır. Yapması da gerekmektedir. Malatya'da şu an hala merkezde çarşı merkeze bir bina bile maalesef ki temeli atılmamıştır. Bu da bizi umutsuzluğa sevk ediyor. Çünkü o kırk sekiz tane eczanemiz hala dükkân bekliyor.” Şeklinde konuştu.

Eczacılara bir yıl içinde dükkânlarının teslim edilmesi gerektiğine değinen Başkan sönmez, “Yönetmeliğimizde şöyle bir şey var. İki yıl süreyle konteyner hizmet verebiliriz. Bir yılımız gitti. Kaldı bir yılımız. Bu bir yıl içerisinde eczacılarımıza dükkânların teslim edilmesi gerekiyor. Onun için de bizim şu an seçilebilecek belediye başkanımızdan talebimizdir. Hızlı bir şekilde Malatya'ya kalkındırılsın. Eczacılarımız, eczanelerine kavuşsunlar. Sağlık sistemi aksın istiyoruz. Çünkü gerçekten hem elektrik sıkıntısı, hem su sıkıntısı, hem kar kışta hizmet vermek ciddi sıkıntı. Yaz aylarında saklama koşullarını oluşturabilmek, o klimaları çalıştırabilmek, o ilaçların yirmi beş santigrat derecede saklanabilmesini sağlayabilmek çok zor. Malatya'da şu an 233 tane eczane var. 233 tane eczacı Malatya Kalkındırmak için mücadele ediyor. Ama bu mücadelemize bir destek istiyoruz biz de artık. Çünkü artık biz de mücadelenin Altında kalıp, Mecburen diğer illere de almak zorunda kalacağız. Ama biz istiyoruz ki Malatya'mız yaşasın. Malatya'mız büyüsün. Malatya halkımıza hizmet verelim. Ama eğer ki dediğiniz hizmetler olmazsa devletimiz arkamızda olmazsa devletimiz üzerine düşeni yapmazsa bizler de maalesef ki buraları bırakıp gitmek zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

Malatya Eczacı teksiyenciler Dernek Başkanı Erdoğan Gültekin, Malatya Eczacılar odası 50. Yıl dönemi kutluyorum ve başarılar diliyorum dedi. Başkan Erdoğan Gültekin, Bizleri bu ödüle layık gören Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez başta olmak üzere, Malatya Eczacılar Odası Genel Sekreteri Eczacı Ümit Cingöz, tüm yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

Başkan Erdoğan Gültekin, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Sayın Ebru Sönmez Başkanımız her zaman bizlerin yanında olmuşlardır her zaman bizlere destek olmuşlardır. Bu anlamlı desteklerinden dolayı şahsım ve tük arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Malatya Eczacılar Odası 50. Yıl dönemi etkinlikleri çerçevesi içerisinden bizleri bu ödüle layık gördükleri için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum dedi.


Malatya Eczacı Teksiyenciler Dernek Başkanı Erdoğan Gültekin, Malatya Eczacılar Odasının 50. Yıl Dönemi nedeniyle yaptıkları çalışmalarını takdir ediyoruz. Çok önemli çalışmalar yapıyorlar ve Allah hepsinden razı olsun. Bizlerde Malatya Eczacı Teksiyenciler Derneği olarak Malatya Eczacılar Odasını 50. Yıl dönümünü kutluyoruz, kendilerine başarılar diliyoruz dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN