İşte Bir Zamanlar - OĞUZ FEHMİ HAKVERDİ

İşte Bir Zamanlar


Okuyup aklımda kalanları notlar halinde tüm okuyucularımızın bilgilerinize sunuyorum.

1- Prof. İbrahim Kafesoğlu.

Değerli tarihçi rahmetli hocam, Türkleri hep göçebe kültürü içinde yorumlayan tarihçi ve araştırmacılara karşı çıkan tezleri ortaya sürmüştür. Prof. İbrahim Kafesoğlu Türk kültüründe iki temel husus vardır. Bunlar at ve demirdir. Bunları göçebe kültürü içinde göremezsiniz. " diyerek tezinin savunmasını yapmıştır.

2-Napolyon:

Fransız olduğunu kabul ettirmek için adını ve soyadını değiştirmek zorunda kalmıştır. Önce Korsika'dan sonra Fransa'dan sınır dışı edilmiş olan vatansız asker diyeceğimiz Napolyon sonunda Fransız tahtına oturmuştur. Elli iki yıllık yaşamında hayatına bir çok kadın girmiş olup, yine bu yaşamına bir çok suikastları de sığdırmıştır.

Ömrünün sonunda zilleti ve yenilgiyi de tatmıştır.

Napolyon'un şarabına arsenik katılarak, zehirlenip öldüğü kayıtlarda yer almaktadır.

3-Neron :

Roma Krallığı'nın beşinci imparatoru olmuş, tarihte gaddarlığı ile ün yapmıştır.

Neron ilk önce birinci eşini almak için annesinin ölümünü sağlamıştır.

Neron ilk aldığı eşi (Poppaca'yı) hamile olduğu halde, öldürtmüştür. Yine bu gaddar insan diğer eşi Kraliçef Messalina'yı çocuğunun gözü önünde ihanet ettiği bahanesiyle öldürtmüştür.

Neron'un ömrünün sonunda son sevgilisi (Acte)'ye hoşcakal diyerek üstünde taşıdığı hançerini boyun damarlarına dayayıp intihar ettiği kayıtlara geçmiştir.

4- Mısır Kraliçesi

Klopatra'nın kör bir yılana kendini sokturarak ömrüne son verdiği, intihar ettiği,  bazı yazarların kayıtlarında mevcuttur.

5- İbni Sina: "Düşünüyorum öyle ise varım. "Sözünü Descartes'ten beş yüz yıl önce söylediği bazı yazarlarca kaydedilmektedir.

6- Düşünür Bauman:

"Ölüm aklın en büyük yenilgisidir, ölümün dehşeti, nihai yokluğun, olmayışın dehşetidir. Ölüm, bilinci sarsıcıdır ve öyle kalmaya zorunludur. “diye  Yazmıştır.

Saygılarımla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Ağs

Kıbrıs Barış Harekatı

06Tem

Kurban Bayramı

06Haz

Fatih Sultan Mehmet 

05Şub
20Ara

- ATTİLA -