Dünya Beşten Büyük - DERYA AKDEMİR

Dünya Beşten Büyük


Bugün Azerbaycan’ın tarihi topraklarını almak için verdiği onurlu mücadele taktire şayandır.

Cumhurbaşkanı ilham Aliyev, Azerbaycan halkıyla tek vücut olmuş gerek liderliği gerek stratejik hamleleri ve Devlet adamlığıyla halkının kahramanı olmuştur. Yirmi yedi yıllık hasretli bekleyişe artık dur demiştir. Azerbaycan eski kafalardaki Azerbaycan değildir. Soykırım yaralarını iyileştirmiş, ekonomik, askeri ve siyasi gücünün üstüne güç katarak ilerlemiştir. Azerbaycan kahramanlık destanları yazan kendini dünyaya kanıtlamış bir Türk yurdudur.

Azerbaycan ordusu bu savaşta 5.Nesil teknolojik savaşla, askeri gücünü sahaya koymuş ve sahada tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Azerbaycan ordusu savaş kurallarının içinde stratejiler uygulayarak ilerlemiştir. Ermenistan savaş kurallarını hiçe sayarak, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve sivilleri hedef alarak vurmasıyla savaş suçu işlemiştir. Bu haydut devlet tutumudur. Bu tutumun elbette bir nedeni vardı Ermenilerce…

Savaş çemberini genişletmek. 2.Azerbaycanı kendi alanına çekmek.

3.Kolektif Güvenlik Antlaşması örgütü KGAÖ üyelerini yardıma çağırmak.

Ermenistan’ın bölgede yaramaz çocuk tavırları elbette rahatsızlık vericidir. Ermenistan başkanı Paşinyan’ın halkına zalimliği halkında psikolojik travmalara hatta Türkiye’de ki Ermenileri de oldukça rahatsız ve huzursuz etmişe benziyor. Ermeni devletinin Gürcistan ve Türkiye’den de toprak iddialarını biliyoruz. Elbette ki bu onların Ağrı dağı gibi sadece hayallerini süsleyecektir. Öteye gitmez! Türkün gücünü Karabağ’da savaşan Azerbaycan ordusuyla bir kez daha öğrendiler.

Karabağ Savaşıyla,

Azerbaycan 27 yıllık tarihi topraklarına olan hasreti son buldu.

Azerbaycan’ın haklı mücadelesini tüm dünya bir kez daha gördü.

Azerbaycan halkının ve ordusunun cesareti örnek oldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı halkını kendi etrafında toplayarak tek yumruk oldu. Birlik ve beraberliğin her zorluğu aşacağını kanıtladı.

Bu savaş Türk’ün gücü ve Zaferiyle taçlandı.

Türk dünyasının yüzü güldü.

Ermeni devleti ve milleti, itibar, güç, güven kaybetti.

Yakında Azerbaycan tüm tarihi topraklarında sterilizasyon yapacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24Ekm

Dünya Beşten Büyük