'Sizler Başımızın Tâcısınız, Dualarınızı Eksik Etmeyin'

Yeşilyurt Belediyesi, İlçede İkamet Eden 120 Yaşlı Vatandaşı Özel Programda Ağırladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde düzenlenen Yaşlılar Haftası özel programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “ Yaşlılarımızın bizim çınarlarımızdır. Ülkemiz için, bayrağımız için, milletimiz için dualarınızı eksik etmeyin. Türkiye’nin son 100 yıllık siyasi ve tarihi geçmişine şahitlik eden çınarlarımızla birlikte olmak, onların elinden öpmek, dualarını almak bizim için her şeyden kıymetlidir” dedi.

Havuzbaşı Resturantta düzenlenen özel etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile Yeşilyurt İlçesinin farklı mahallelerinde ikamet eden 120’ye yakın yaşlı vatandaş ve aileleri katıldı.

POLAT, “ BÜYÜKLERİMİZE EN GÜZEL HİZMETİ SUNMAK BİZİM İÇİN GURURDUR”

Yeşilyurt Belediyesinin yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetleri ve bakış açısını anlatan sinevizyon gösterisinden sonra programın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,”Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde mutlu etmek bizler için gurur ve onur kaynağıdır” diye konuştu.

POLAT, “ DUA VE DESTEKLERİNİZE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR “

Yeşilyurt İlçesinde yaşayan yaşlı vatandaşları misafir ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Polat, “ Sizlerin bir duası her şeyden kıymetlidir. Bugünkü programa katılanlar arasında 100 yıllık ülke tarihine tanıklık etmiş, nice darbeler, savaşlar görmüş büyüklerimiz var. 15 Temmuz’da bu milletin direnişine, devrimine şahitlik ettiniz. Büyüklerin duasını almayan toplumların mutlu olma şansları yoktur. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde “ Eğer siz yaşlılar olmasaydı, belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü” diye buyurmaktadır. Büyüklerimizin duası birçok belanın def olmasına vesile olmaktadır.  Sizlerden ricamız; bizlerden dualarınızı eksik etmeyiniz. Sizlerle her fırsatta görüşebilmek ve tecrübelerinizden istifade etme güzelliğinden bizleri mahrum bırakmayınız. Her zaman dua ve desteklerinize ihtiyaç duyduğumuz siz büyüklerimizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

POLAT, “ BAŞTACI PROJEMİZLE 44 VATANDAŞIMIZA EVDE BAKIM HİZMETİ VERİYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesinin yaşlı vatandaşlara yönelik başlattığı “Baştacı “ projesiyle 44 vatandaşa hizmet ulaştırdığını ifade eden Başkan Polat, “Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlılarımızın karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne olanak sağlanmasıdır. Yeşilyurt Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürürken, bilgi ve tecrübeleriyle bugünlerimizin mimarı geleceğimizin ışık kaynağı değerli büyüklerimizi unutmuyoruz, her zaman yanlarındayız.

Baştacı projemizle sizlerin dualarına talibiz. “Evde Bakım Hizmeti” kapsamında ihtiyaç sahiplerinin kişisel bakımını, evlerinin temizliği bakım onarımlarını yapıyoruz.  Yaşlılarımızın gündelik ihtiyaçlarını karşılıyor, rahat bir yaşam sürmeleri için çalışıyoruz. Bize gönlünü ve ruhunu açan tüm büyüklerimize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

POLAT, “16 NİSAN’DA YENİ TÜRKİYE’YE EVET DİYECEĞİZ”

Konuşmasının son bölümünü 16 Nisan’daki Anayasa Değişikliği Halk Oylamasına ayıran Başkan Polat, “ 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Eski Türkiye’mi Yeni Türkiye’mi bunu oylayacağız. Hep birlikte Yeni Türkiye’ye evet diyeceğiz inşallah” dedi.

ÇALIK, “TÜM YAŞLILARIMIZIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Yeşilyurt İlçesindeki yaşlılarla kendilerini güzel bir organizasyonda bir araya getirdiği için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise “ Annesini ve babasını kaybetmiş, hem öksüz hem yetim bir evladınız olarak siz değerli büyüklerime saygılarımı sunuyorum, hepinizin ellerinden öpüyorum. Hepinizin başımızın üstünde yeriniz var. Değerli büyüklerimizle bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımız ve ekibi ilçemizdeki tüm yaşlılarımızın her an yanlarındalar. Baştacı projesiyle yaşlı vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti veriyorlar, nakdi yardımlarla bulunuyorlar. Yeşilyurt Belediyesi yaşlıların tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyor, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÇALIK, “ ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN”

Çalık, “ Büyüklere hürmet hem İslami hem de insani vazifemizdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın tüm büyüklerimize saygılarını ve selamlarını iletiyorum. Sizin dualarınıza talibiz. Ülkemiz için, bayrağımız için, milletimiz için dualarınızı eksik etmeyin. Türkiye’nin son 100 yıllık siyasi ve tarihi geçmişine şahitlik eden çınarlarımızla birlikte olmak, onların elinden öpmek, dualarını almak bizim için her şeyden kıymetlidir. Türkiye tarihinin zorluklarını bilen büyüklerimiz, güçlü bir Türkiye için bizlere ışık tutuyor. Çok zor bir süreçten geçiyoruz.Darbeleri yaşamış bir millet olarak, Başbakanı asılmış bir millet olarak 16 Nisan’da siz değerli büyüklerimizin bize göstereceği yol haritasıyla birlikte hep birlikte evet diyeceğiz.Annelerimiz, büyüklerimiz buradan evet diye sesleniyor. Büyüklerimizin sözünün üzerine kimse söz söyleyemez” dedi.

ÇALIK, “ EVDE BAKIM HİZMETLERİ İÇİN AYRILAN 4.5 MİLYAR TL. KAYNAK YAŞLILARIMIZA FEDA OLSUN”

15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yaşlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak yatırımlara ağırlık verdiklerini sözlerine ekleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “ Yaşlılara en iyi hizmet etmek bizim şiarımızdır. 15 yıl önce iktidara geldiğimizde Evde Sağlık Hizmeti hiçbir şekilde yoktu. Sağlık Bakanlığımızın ekipleri evlerinize geliyor, sağlık ihtiyaçlarınızı karşılıyor.847 bin yaşlı vatandaşımıza Evde Bakım Hizmeti veriyoruz. Başımızın tacı olan bakıma muhtaç yaşlılarımıza bakan evlatlarına ve yakınlarına yaklaşık 1.400 TL yardım yapıyoruz, bu yardımdan 116 bin kişi faydalanıyor. Türkiye’de şu anda Evde Bakım Hizmetleri için ayrılan kaynak 4.5 Milyar TL’dir.Bu kaynağımız yaşlılarımıza feda olsun.2002 yılında 65 yaş aylığı 21 TL.idi, biz bu rakamı 235 TL’ye çıkarttık.Sizlere bu hizmetleri ulaştırmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Malatya’da yaşlı vatandaşlarımızın bir çoğu çocuklarının yanında yaşıyor, bu bizim misafirperverliğimiz ve hürmetkarlığımızı gösterdiği gibi hem dinimize hem de insanlığımıza nasıl sahip çıktığımızı göstermektedir. Partimizin Kurucu  Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sizlere bakmak bizim boynumuzun borcudur. Bugüne kadar hep yanınızdaydık, bundan sonra aynı kararlılıkla sizlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz.Yaşlılarımız bizim çınarlarımızdır, sırtımızı size yaslayarak hayatımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra programa katılan yaşlı vatandaşlara çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN