Malatya Merkezli 8 İlde Dolandırıcılık Operasyonu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce Dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar aşağıya çıkarılmıştır.

Kendilerini Uzlaştırmacı Avukat ve Posta Memuru olarak tanıtarak 15 vatandaşımızın icra dosyalarının olduğuna inandırarak dolandıran, bu yolla yaklaşık 11.000.000₺ haksız kazanç elde ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik;

13.05.2024 günü Malatya merkezli; İzmir, Denizli, Antalya, Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır olmak üzere 8 ilde yapılan eş zamanlı planlı operasyonda 15 şüpheli şahıs yakalanarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda gözaltına alınmış, adreslerde yapılan aramalarda birçok dijital materyale el konulmuştur.

16/05/2024 günü adli mercilere intikal ettirilen , 12 şüpheli şahıs Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmış, 3 şahıs Tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

MALATYA'MIZIN VAR OLAN HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ KORUNMASI VATANDAŞLARIMIZIN CAN VE MAL GÜVENLIĞİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA HER ALANDA OLDUĞU GİBİ DOLANDIRICILARLA DA MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN