Ağbaba 'Yaşasın Cumhuriyet'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 29 Ekim mesajında, millet egemenliğinin yegane yönetim biçimi olan Cumhuriyet'in 99'uncu yaşının kutlu olması temennisinde bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim etmek üzere kurduğu, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 99'uncu yaşı kutlu olsun." ifadelerini kullanan Ağbaba, şunları kaydetti:

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda ilan edilen Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz.Tebaanın millete, saltanatın Cumhuriyet’e geçiş sürecinde yeni bir ulusun doğuşunun tarihinin yazılması  bugün hala Dünya devletlerine örnek gösterilmektedir.Dünya uluslarına büyük ilham veren Ulusal Kurtuluş Savaşı ve ardından kurulan Cumhuriyet aradan 99 yıl geçmesine rağmen bugün bile övgüyle söz edilmektedir.

Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü, saray ve çevresi yerine halkın zenginleşmesini, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır

Ülkemiz, ekonomik ve siyasal açıdan bir buhranın içinde olsa da başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran kadroların yol göstericiliğinde, 'demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti' anlayışını, kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceğiz. Çünkü bizler, Atatürk ilkelerinin öncülüğünde, bunu başaracak güce ve birikime sahibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği olan herkesi  rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN