Kongre Yok Borç Çok... - ZEKİ DAĞ

Kongre Yok Borç Çok...


Y.Malatyaspor’da kongre yok ama borç çok. Neden kongre yok, Bir takımda bir başarısızlık varsa o takım mutlaka kongreye gider. Ya yeni bir yönetim gelir yâda güçlü bir yönetim aynı ekiple devam eder. Bir takımda başarısızlık var ama o yönetim halen göreve devam ediyor.

Sayın Gevrek, 60 Milyon borç var dediniz, Peki şu anda transfer zamanı, siz bu transfer parasını nerden getireceksiniz. Bu parayı nerden getireceğiniz Malatyalı sporseverler çok merak ediyor açıklar mısınız? Yok, eğer paranız varsa neden futbolcuların parasını ödemediniz,  neden kulübün araçlarını sattınız?

Sayın Gevrek, takıma yapılacak takviyeler ve yeni transferler için parayı nereden getirdiniz? Takımda para edecek futbolcuları sattınız. Ne kadar para elde ettiniz, açıklayınız. Sayın Gevrek, Yaptığınız basın açıklamanız hiçte sağlıklı değil. Hiç kimse artık size itibar etmiyor.

Y.Malatyasporun şu anda 60 milyon borcu var, Yeni transferler içinde 60 milyon gidecek, 20 milyon da kur farkı olacak. Bu sezon nasıl olacak hiç belli değil. Demek ki Y.Malatyasporun toplam borcu 150 Milyon olacaktır. Sayın Gevrek, Hani her konuşmanızda ben esnafım diyorsunuz Ya, Kur artışlarını unutma ve bu kur fiyatlarını Malatyalı sporseverlere anlatımısınız, bu kur fiyatı neymiş.

Sayın Gevrek, Takım kümeye giderken neden sesiniz çıkmadı ve nerdeyse ortalıkta yoktunuz. Takımın bazı hakları gasp edilirken neden sesiz kaldınız. Takımı bırakacak duruma geldiniz ve bende artık bırakmak istediğiniz yönünde bilgiler aldık. Takım kümede kaldı sizler sahaya çıktınız, hayırdır. Takımın borçlarını, tüm harcamalarını ve yine tüm gelirlerini Malatyalı sporseverlere açıklar mısınız? İnşallah takımımız başarılı olur bizlerinde her zaman olduğu gibi desteği devam ederiz. İnşallah yapılacak iyi transferlerle takımımız daha güçlenir ve ligde başarılı olur.

 *-Y.Malatyaspor Malatya’dan yönetilmelidir,

*-Düştü, düşüyor, yok ya dediler,

*-Düşmez dediler,

*-İnsanların gözün içine baka baka düşürdüler,

*-Neden niçin?

*-Hani bu takım düşmezdi?

*-Bunun cevabını kim ve kimler verecek?

*-Bu takım kümeye düşseydi bu borçlarla ne yapardı?

*-Gevrek, geldi borçlar yine arttı?

*-Malatyasporumuzu unutmayınız.

*-Bazı yapılan oyunlarla Malatya'nın ismini haritada sildiler.

*-O zaman Y. Malatyasporumuza sahip çıkalım.

Liglerin bitimine on hafta varken bu takım ligden düşecek dedik, ne yazık ki kendini bilmeyenler bu takım kümeye düşmez diye sağa sola saldırmışlar, insanların kalbini kırmışlardır. Süper liglerin bitimine altı yedi hafta varken bu yıl küme olmayacak dediler ne yazık ki küme oldu. Bir anda ne olduysa bu yıl için küme olmayacak diye açıklamalar yapıldı. Haydi, hayırlısı dedik.

Koronavirüs nedeniyle bir çok ülkelerde liglerin iptal edilmiştir, Ne hikmetse bizim Ülkede liglerin oynamasına karar verilmiştir. Ligler oynamasına kara verilerek maçlar seyircisiz oynandı. Futbol müsabakaları devam ederken bazı spor müsabakaları iptal edilmiştir. Bu nasıl bir adalet ki futbol devam etti. Mevcut olan Futbol federasyonu derhâl istifa etmelidir.

*-Bu Federasyonundan futbolda başarı beklenmez.

*-Aldığın kararın arkasında olmalısın.

*-Karar almadan düşünmelidir.

*-Son söyleceğin sözü önceden söylememelidir.

*-Bu yıl küme olmadı.

*-Neden niçin?

*-Küme neden olmadı, herkes sessizlik içinde.

*-Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gereği yapılacaktır.

*-Gereği ’de yapıldı ve yapılmıştır…

*-Nedeni ise ortada bir hastalık var…

*-Bu hastalıktan birçok takım zarar görmüştür.

*-Yine futbolcular arasında sıkıntılar olmuştur.

*-Aldığımız bilgilere göre Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla küme olmamıştır.

*-Nereden biliyorsunuz derseniz, işte öyle.

*-Başkan Gürkan Açıklamıştır…

*-İşte Haberin Detayda Şöyle…

Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt, Battalgazi Belediyelerin yollara astıkları reklam afişlerinde gördük. Belediye başkanlarımız ve İl başkanları ve yine İlçe başkanları tarafından sosyal medyada ki paylaşımlarda gördük.

Y.Malatyasporumuzun kümede kalması için, Malatya Belediye Başkanlarımız ve yine İl ve İlçe Başkanlarımız sosyal medyada ve yine Malatya ana caddelerde asılı olan yazılı pankartlarda Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettiler. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.

Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücüspor bu yıl kümede kalmıştır. Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanımıza. Süper ligde bu yıl küme olamasın diye büyük çaba gösteren Kayserispor kulüp başkanı Berna hanıma ve yine Ankaragücü Kulüp başkanına teşekkür ediyorum. Malatyasporun kulüp başkanı neredeydi.

*-Haydi, hayırlısı diyelim.

*-Bu sezon 21 takımla oynanacak.

*-Her hafta bir takım bay kalacak.

*-Seneye dört takım süper ligden düşecek.

*-Tüm kulüpleri buna göre takımlarını güçlendirecekler.

*-Haydi, hayırlısı diyelim bekleyelim görelim.

Her şey yalan oldu ve bu sezon ne olacak hep birlikte göreceğiz. Takımlar buna göre takımlarına kaliteli akıllı transferlerle takımlarını güçlendirecekler. Güçlü olan takımlar ligde kalacak ve güçsüz olan takımlarda bir alt lige düşecek ve borç batağına gireceklerdir. Bakınızın bir örneği Y.Malatyaspor. Borç durumuna bakınız bu takım nasıl ligde duracaktır hep birlikte göreceğiz.

Y.Malatyaspor’un lige devam etmesi artık sorunların bittiği anlamına ve ortalığın süt liman olduğu anlamına gelmez. Transfer dönemi başladı ama Y. Malatyasporda sessizlik hala devam ediyor. Bu yıl liglerin erken başlaması nedeniyle Y.Malatyaspor kulübü derhal kongre kararı almalıdır.

Hikmet Karaman Hocayı Haşim Karaman, döneminde takımın başına getirdi ve ilk maçından sonra takımda kovulmuştur. Neden derseniz kendilerine sorunuz. Hikmet Karaman Hoca, Rizespor’u çalıştırırken, Rizespor Malatyaspor’a gol atarken Malatyaspor kulübüne ve taraftarına el kol hareketlerinde bulunmuştur ve ne hikmetse Adil Gevrek, Bu şahsı Y.Malatyasporun başına getirmiş ve takım kümeye gitmiştir. Zaten bu hoca hangi takıma gittiyse o takım kümeye düşmüştür. Başkan Gevrek, Hikmet Karaman Hocayı Takımın başına getirirken ne kadar para ödemiştir ve yapılan sözleşmenin ücreti ne kadardır. Bize gelen bilgi ise 5 Milyon olduğunu söylüyorlar ve ne kadar doğru ve yanlış olduğunu bilmiyoruz. Bu konuyu en iyi bilen Kulüp başkan ve yöneticilerdir. Sayın Gevrek, Hikmet Karaman Hocaya ’la yaptığınız sözleşmeyi Malatya kamuoyuna açıklarısınız.

Yapılacak kongrede kulüp ilgili hesapların masaya yatırmalıdır. Y.Malatyasporun ne kadar borcunun olduğu kalem kalem mutlaka açıklanmalıdır. Geliri ne kadardır ve gideri ne kadar. Kulübün kasasına ne kadar reklam ücreti girmiştir. Y.Malatyaspora gelen futbolcuların transfer bedeli açıklanmalıdır. Giden futbolcular kaç liraya ve kaç satılmıştır, açıklanmalıdır. Kulüp başkanı Adil Gevrek görev sürecinden takıma ne kadar para vermiştir. Yöneticiler tarafından takıma ne kadar katkı ve para vermişlerdir.

*-Mevcut yönetim devam edecek mi?

*-Yönetim Devam edecekse neden sesiz kalmıştır?

*-Transfer dönemi başlamıştır.

*-Geçen yıl yaşadığımız sıkıntılar yeniden yaşanmasın.

*-Yönetim devam edecekse neden sessiz kalmıştır?

*-Başkan Gürkan, Yeni yönetim gelmelidir diyor.

*-Başkan Güder, Yeni Yönetim Gelmelidir.

*-Milletvekilleri yeni yönetim gelmelidir diyor.

*-Malatyalılar, Yeni yönetim gelmelidir diyor.

*-Bir an önce kamuoyunu aydınlatmalıdır.

Y. Malatyaspor ilk yarıda başarıdan başarıya koşarken ne oldu. Bu takım ilk yarıda çok başarılı maçlar çıkarmıştır. Malatyalı sporseverler bu başarıyı görünce bizim takım bu yılda Avrupa kupalarına gider ve başarılı olur derken takım bir anda tepe takla aşağıya doğru gitmiştir. Peki, bu takımı bu hale getiren kim ve kimlerdir. Tabi ki kulüp başkanı Adil Gevrek’tir ve yöneticilerdir. Yöneticiler kenarda durmasınlar, O karar defterine ben imza atmıyorum, sizler atıyorsun. Bu takımın içinde neler oluyorsa hepiniz biliyorsunuz ve hepiniz sorumlusunuz.

*-Kongrenin olması gerekiyor.

*-Kongre olmadan bu takım başarılı olmaz.

*-Hesapları incelenmesi gerekmektedir.

*-Söylenen baktığımızda kulüp borç batağında.

*-Bu duyduklarımız ne kadar doğrudur?

*-Doğruları görmek için kongre yapılmalıdır.

*-Tabi ki takım borcu olabilir,

*-Bu borç ne kadardır Malatyalılar bilmelidir.

*-Kongre yapılmalı ve bütçesi belinmelidir.

*-Transfer bütçesi ne kadardır?

*-Transfer nasıl yapılacak ve kasada paranız var mı?

*-Bence kasada para olmalı.

*-Para olmadan transfer yapılmaz.

*-Takımdan yedi futbolcu satılmıştır.

*-Takımda giden futbolcuların gelirleri ne kadar?

*-Takımda gidenler kaliteli futbolculardır.

*-Sayın Gevrek, Yap kongreni takımı düze çıkar.

*-Bu takımda yeni kan değişliğine ihtiyaç doğmuştur.

*-Şimdiye kadar takıma büyük emeğiniz olmuştur.

*-Emeğinize gölge düşürmeyiniz.

*-Takdir divan kurulu ve yönetimindir.

Bugün yaşanan olumsuz tabloda Adil Gevrek ve adını dahi bilmediğim yöneticiler kadar, Divan Kurulu Başkan ve üyeleri de suçludur. Y. Malatyaspor’da divan kurulu vardır ve ne iş yapar. Divan kurulu derhal bazı maddelerinin değiştirilmesi ve yeniden güçlenmesi gerekiyor. Tüzük yeniden elde geçmeli, düzenlenmelidir. Tüzüğü hazırlayanlar bu maddeleri hazırlayanlar elini vicdanlarına koysunlar ve diğer takımların tüzüğünde ne yazıyor bir baksınlar.

Ne hikmetse bazı insanlarımız eleştiriye gelmiyorlar. Eleştiriyi kabul etmiyorsan o zaman divana ve kulüp başkanlığını bırakınız başkaları gelsin. Malatya’mıza yazık ediyorsun. Ayrıca, Basınımızın, taraftarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, kongre üyelerinin ve bu şehrin insanları ile Malatyasporun sahibi bulunan belediyemizin şapkalarını önlerine koyarak, nerede hata yaptık diyerek kendilerini sorgulamalardır. Bu takım Malatya Büyükşehir Belediyesinin ve Malatyalıların ortak takımıdır.     

Dün olduğu gibi bugün de Malatyasporun Malatya Belediyelerin yardımına ihtiyaçları vardır. Şunu çok iyi ayırt etmek gerekir ki Ahmet’ler gider Mehmet’ler gelir ama Malatyaspor, Malatya şehrinin takımıdır. Kalıcı olacak ve olmalıdır. Bu takım Malatyalıların takımıdır. Bir kulüp başkanı futbolcuya para vermiyorsa tabi ki o futbolcuda oynamaz. Bir takımın iskelesini dağıdır satarsan bu takım bu halle gelir. Bir takımda kaliteli ve başarılı futbolcuları satarsan ve yine yerine kaliteli futbolcu almasan bu takım kümeye gitmeye mahkûmdur. Bir takımda başarı varken hocayı gönderirsen tabi ki bu takım kümeye gider.

Sayın Divan Kurulu üyelerimiz, Divan Kurullarının bir kuruluş amacı vardır. Bakınız bazı takımlarda örnekler verelim. Bakınız bazı takımlardaki divan örneğinin nasıl olduğunu ve yine nasıl yönetildiğini bakınız. Bazı spor kulüplerin divan ve ya tüzüğüne bakılmalıdır. Bakınız Y.Malatyasporun Borcu 45 -  50 milyon borç beklenirken, Gevrek, 60 Milyon borcumuz var demiş, Kötü gidişin yaşandığı şu dönemde Divan Kurulu bu krizi iyi yönetememiş demektir. Divan kurulu takımın bu kadar borcu olduğundan haberi varım.

Y. Malatyaspor adına alınan kararlara sahip çıkınız alınan kararları sorgulayarak Malatya spor menfaatlerine göre oylarınızı kullanınız. Özellikle Mali Kongreler çok önemlidir. Mali kongrede okunan mali tabloyu dinleyin gerekirse itiraz edin ve iradesiz bir biçimde el kaldırıp, indirmeyin, Oldu ve bitti olmasın ve takımın haklarını savununuz. Ne hikmetse kongrede hiç kimse hesap sormuyor. Hesap soracaklarda konuşma hakkınız yok diye söz hakkı verilmiyor. Bu nasıl bir divan bu nasıl b kongre hala anlamış değiliz. Üye olanlarda hesap soran yok, Kongre üyelerinden hesap sormak yok, Misafirlere konuşma hakkı yok, Basına konuşma hakkı yok deme ki kendilerine göre bir tüzük hazırlamışlar. O zaman sen çal sen oyna.

*-Eğer bir takımda başarı varsa o takımda para sorunu yoktur.

*-Eğer bir takımda başarı yoksa demek ki para yokmuş.

*-Başarı nasıl gelir.

*-Sen futbolcunun parasın veremesen başarılı olamazsın.

*-Futbolcunun parasını vermemiş bir başkan bu takımda başarı bekliyor.

Y.Malatyasporumuzun başarılı olması için kongrenin yapılması şart olmuştur. Takımın başına kim ve kimler gelirse gelsin, Bizler Malatyaspor severleri olarak destek olmalıyız. Bu takım Malatyalıların takımıdır ve başkalarını üzerinde merdiven edip gideceği bir yer değildir. Eyer bir yerde yanlışlar yapılmışsa o yanlışlarda düzeltilmelidir. Eyer burada bilerek yapılan bir yanlış varsa mutlaka hesap sormalıdır…

*-Yedek kaleci neden takımdan ayrıldı?

*-Sergen Yalçın neden ayrıldı?

*-Gevrek, Y.Malatyasporun beş kuruşunu yemedim diyor.

*-Gevrek, Hesap vermeye hazırım diyor.

*-Gevrek, Biz görevimizin başındayız, diyor.

*-Gevrek, Daha önceden neden kimse aday olmadı, diyor.

*-Sayın Gevrek, Y.Malatyaspor kötü giderken aday çıkmıştır.

*-Sayın Gevrek, Doğruları söyle.

*-Sayın Gevrek, Takıma kimler zarar verdiyse açıkla.

*-Sayın Gevrek, Takıma ihanet eden kimlerse açıkla.

*-Gevrek, Belediyeler yardım eder takıma karışamazlar, diyor.

*-Gevrek, Belediyeler tarafından 20 Milyona yakın para yardımı yapılmıştır.

*-Gevrek, Takımın 60. Milyon borcu var.

*-Bir takımın 60 Milyon borcu varsa ne yapmalıdır?

*-60 Milyon borçla nasıl transfer yapılacak?

*-Bu kadar borçla takım nasıl kurulacak?

*-Gevrek, Geçen sezon 60 Milyon borç bırakmış,

*-Gevrek, Bu sezon 60 Milyon borç bırakır.

*-Demek ki Y.Malatyasporun şu anki rakamları 120 Milyon.

*-Peki, bu borç nasıl kapanacak Sayın Gevrek, Açıklarmısın?

*-Şampiyonluk ve Avrupa Yok Başarı Yok Takımın Borcuna Bak.

*-Bakınız Malatyasporumuzu haritadan sildiler.

*-Malatyasporumuzun başına getirdikleri oyunları unutmayınız.

*-Sanırım şimdi bu oyunlar Y.Malatyasporun üzerinde oynanıyor.

*-Y.Malatyaspor tüm Malatyalıların takımıdır.

*-Hep birlikte takımımıza sahip çıkalım.

*-Başkan ve yönetim kimler olursa olsun destek vermeliyiz.

Saygılarımla...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17May

Keşke Herkes Dürüst Olsa...

12May

Okudum Ağladım, Ya Sen

09May

Dostlarını Unutma Malatya...

03May

İki Yüzlü Olmayın Dostum!

29Nis

Güzel Olan Her Zaman Güzeldir..