Alan Razı Satan Razı - ZEKİ DAĞ

Alan Razı Satan Razı


*-Hani derler ki alan razı satan razı.

 *-Bu nasıl bir alan tadandır.

*-Biz eski günlerimizi neden arıyoruz.

*-Peki, eski yıllarımızı neden arıyoruz.

*-Ben o eski günlerimi arıyorum.

*-Hani eskiden yasalarımız vardı ve bu yasalar herkes için geçerli ve uygulanmaktaydı. O zaman bundan sonraki çıkacak yasalar herkes için uygulanmalıdır.

*-Ben o eski okulumu arıyorum.

*-Ben okulumu özlüyorum.

*-Ben o eski köyümü arıyorum.

*-Ben o eski öğretmenimi arıyorum.

*-Ben o eski okul müdürümü arıyorum.

*-Tabi ki herkes eskilere döndüğünde geride kalan bazı özlemleri olabilir ve olmalıdır. Bizleri eskiyi geri götürmek zaten olmaz ve zaten bu günkü ortamda müsait değildir. Elimiz kolumuz bağlanmış bir şekilde beklemekteyiz. Geriye dönmek zordur. Eskiye dönmek zaten zordur. Allah her şeyin hayırlısın versin inşallah.

*-Ben o eski yıllarımı arıyorum.

*-Ben o eski günlerimi arıyorum.

*-Ben o eski insanlarını arıyorum.

*-Ben o eski komşuluğu arıyorum.

*-Ben o eski büyüklerimizi arıyorum.

*-Ben köyümün insanların özlüyorum.

*-Ben köyümün o eski insanlarını özlüyorum.

*-Herkesten bir özlem vardır ve var olmalıdır. Tabi ki geriye baktığından ve bu güne geldiğimizde arasında çok farklar vardır. O zaman bu günkü şartlara uymalıyız. Başka bir çaremiz yoktur ve zaten olması da zor görülüyor. Allah büyüktür bekleyip görmeliyiz.

*-Ben köyümü güzelliğini özlüyorum.

*-Ben köyümün torağını özlüyorum.

*-Nerde kaldı o eski misafirperver köyüm.

*-Köyümüze misafir gelirdi tüm kapılar açılırdı.

*-Köyümüze misafir geliyor kapılar kapanıyor.

*-Peki, nerde kaldı senin misafirperverliğin.

*-Ben köyümün o eski dürüst insanlarını arıyorum.

*-Aşık Şair derdi ki ben köyümü özledim. Bende köyümü özledim ama bazı insanlarının davranışlarını görünce işte ben o köyde soğudum. Eğer bir yerde dedi kodu varsa orada uzak kalacaksın. Eğer bir yerde istememezlik varsa oradan uzak kalacaksın. Bakıyoruz bazı insanlar hala eskide fakirlere nasıl davrandıklarının aynısını yapmaya çalışıyorlar. Ey insan oğlu o eskide yaptıklarınız yanlışlar ve insanların boyuna bindiğiniz o devir kapanmıştır. Bu gün sen sensin bende benim derim.

*-Peki, şimdi ne oldu, Kadın hakları.

*-Kadın hakları deyince acaba aklınıza ne geliyor.

*-Eskiden kadın hakları yokumdur.

*-Eskiden kadın hakları vardır.

*-Eskiden neden bu kadar boşanma olmamıştır.

*-İşte o zaman insanlar utanıyordu.

*-Peki, şimdi ne oldu.

*-Tabi ki siyasilere takıldı.

*-Eskiden tabi ki boşanma diye bir şey yoktur. İnsanlar bir birlerine saygılıydı. İçerdeki yaşanan bir sorun ve sıkıntı asla dışarıya sızmaz ve çıkmazdı. İşte o zaman insanlık vardı. Peki, şimdi ne oldu biz. İşte bizleri bitiren Avrupa birliği oldu. Siyasilerimiz bizler Avrupa birliğine girelim diye her şeyin altına imzaları atmışlardır. Haydi, kadın hakları dediler ve yine olmadı. Türkiye genelinde yaşanan boşanmalar başını almış gidiyor ve kim ve kimler dur diyecektir. Ülkede yaşanan zinalar hayırlı olsun.

*-Siyasete dini karıştırsan olacağı budur.

*-Siyaset kurumları bulaştırılsanız işte halimiz budur.

*-Yapılacak işleri siyaseti bulaştırılsanız sonu belidir.

*-Yapılacak hizmetler siyaset bulaştırırsanız vay halimize.

*-Eşler arasından sevgi ve saygı olduğundan zaten kadın ve erkek hakları vardı.

*-Zina suç sayılmadıkça daha çok can yanar, Yanar yanmaya devam eder. Kadın hakları dediler ne yazı ki adliyelerde boşanma davaları zaman gittikçe artmaya başladı. Bir an önce yeniden yapılacak bir düzenlemeyle alilerin yeniden bir araya gelmesini sağlar ve cinayetlerin önüne geçilir.

*-Aile içindeki geçimsizlik ve yaşanan sıkıntıları bir an önce düzetilmelidir. Bu düzeltmede yeniden çıkacak bir yasayla ancak düzelebilir. Ülkemizin geneline bir bakınız alilerin içinde yaşanan huzursuzluklar boşanmaya davetiye çıkarıyor.

*-İçimize bir Avrupa birliği diye sevdası var. Eğer biz Ülke olarak bu sevdada vaz geçersek işte Ülke olarak düzeliriz ve her şey normla biner. Avrupa birliğine girelim diye her şeye imza attırdılar ve imza atık. Bizler Ülke olarak bir an şu Avrupa birliğin sevdasın ’da vaz geçmeliyiz ve zaten bizleri oraya almazlar.

*-Günlerdir, tecavüz ile taciz olayların yaşanması gerçekten bizleri derinde üzmüştür. Peki, nedir bu tecavüz, taciz olayları. Bakıyoruz son günlerde yaşanan bu olaylar Ülke olarak bizleri derine üzmüştür ve üzmeye devam etmektedir. Hükümetiz tarafından yeniden çıkaracak yeni bir yasa ve bu yasayı ’da uygulayacaktır.

*-Yasalar çıkar ve çıkmalıdır. Çıkan bu yasaları mutlaka uygulanmalıdır. Bu yasalar herkes için çıkmalıdır ve geçerli olmalıdır. Bu yasalar fakir ve zengin ayrımı yapılmadan uygulanmalıdır. Eyer biz bu çıkacak yasaları uygulamasak işte deriz ki vay halimize vay deriz.

*-2020 yılı ne yazı sıkıntılı bir yıl oldu. Malatya, Elazığ’da yaşanan depremler ve yine Karadeniz’de ve Giresun’da yaşanan sel felaketi, Bunalandan önce FETO terörü terör örgütü, sınır ötesi operasyonlar, Koronavirüs, Akdeniz sorunları ve yine komşu ülkelerin Ülkemize karşı kafa tutması, Yunanistan’ın haddini aşarak bize karşı çıkması ve Avrupa ülkelerini arkasına alıp köpekleşmesi ve sıkıntılı bir yıl oldu ve olmuştur.

*-Bizler Ülke olarak birlik içinde olmalıyız. Bakınız her tarafımızı sarmışlar. Geliniz siyasi çekişmelerinizi bir tarafa bırakalım Ülkemiz için hep birlik içinde olalım. Zaman gelince herkes siyasi çalışmasını zaten yapar ve yapmalıdır. Bizler Türk vatandaşları olarak iş Vatan Milet deyince işler değişir ve hep birlik içinde oluyoruz.

*-Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak zor günlerde hep birlik içinde olduk bu günde ve yarında birlik içinde olacağız. Bizler Ülkemizi, Bayrağımızı, Kuranımızı, Ezanımızı seviyoruz ve hep birlikte Ülkemize sahip çıkıyoruz ve çıkmalıyız. Bizim başkaları gibi gidecek bir Ülkemiz yok zaten bizleri ’de kabul etmezler. Kalınız Sağlıcakla…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Ali | 19 Eylül 2020 19:57

    Tabiki nerde o eski günlerimiz. O eski günlerimizi arıyoruz. Eski günler artık zor gelir. Teşekkürler

YAZARIN SON 5 YAZISI
17May

Keşke Herkes Dürüst Olsa...

12May

Okudum Ağladım, Ya Sen

09May

Dostlarını Unutma Malatya...

03May

İki Yüzlü Olmayın Dostum!

29Nis

Güzel Olan Her Zaman Güzeldir..