SONUNA KADAR DEVAM!... - İBRAHİM YILDIZ

SONUNA KADAR DEVAM!...


Sevgili dostlar, 

Üç tarafı denizlerle çevrili güzelim Ülkemiz Türkiye’nin kanayan yarası, yıllardan beri süregelen terör belası!…. Bu güzel ülkemiz ve güzelliklerinde gözü olanlar, ne oldukları belirsiz besleme terör örgütlerini dağlarda, kamplarda eğitip, silahlandırıp, her türlü imkanı sağlayıp üstümüze salarak, askerimizi, polisimizi, korucumuzu, sivil ve özel güvenliklerimizi, hatta savunmasız sivillerimizi, bazen de kamu görevlilerimizi sinsice planlarıyla kahpece ve haince pusu kurarak şehit ettiklerini, canlı bombalarla katliamlar düzenlediklerini hayret ve ibretle izlemekteydik. Bu eli kanlı terör örgütlerinin bazıları PKK, PYD, YPG, IŞİD, DAEŞ, DHKP-C olduğu gibi bölgede daha adını hiç duymadığımız değişik isimlerle anıla başka örgütlerin de bulunduğunu, bu terör örgütlerinin ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalıştıkları, bebek katili İmralı canisinin ininden talimatlar yağdırmaya çalıştığı da hepimizin gözü önünde gerçekleşen bir olaydı. Sınır Komşumuz Suriye’deki iç savaşı da fırsat bilen bu terör örgütleri doğu ve güneydoğu sınırlarımızdan ülkemize sızarak sözde özerklik planlarını öne sürerek eylemler yapmakta, bazı bölgelere hendekler kazarak, bomba düzenekleri yerleştirmekte ve o bölgedeki Kürt halkını kandırmaya çalışıp, sözde Kürt savunuculuğu imajı vermeye çalışmaktaydılar.

Ancak, son bir yıldan beri devletimizin ve hükümetimizin kararlı tutumlarıyla, güvenlik güçlerimizin istikrarlı, özverili ve hummalı çalışmalarıyla ve o bölgelerdeki sivil halkın da desteğiyle ülkemizin pek çok yeri terörden ve teröristten arındırılmış, pek çoğunun inlerine girilmiş, teröristler, barınakları, patlayıcı maddeleri, silahları imha edilmiş, özerklik hevesleri kursaklarında kalmıştır. Terörle mücadeleye hız verildiğinden beri her ne kadar günlük üç beş şehit vermiş isek de terör örgütlerinden, yaklaşık sekiz bin terörist etkisiz hale getirilmiş, bomba düzenekleri fünyelerle patlatılmış, hendekler kapatılmış, o bölgelerde sokağa çıkma yasakları ilan edilerek evlerde tek tek terörist avlanmış, bazı teröristler ise zoru görünce beyaz bayrak açarak güvenlik güçlerimize kendileri teslim olmuşlardır. Bölücü başı cani ininde melemeye başlamış, sesi soluğu kesilmiştir. Ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirmeye çalışan devletimizi, hükümetimizi, tüm güvenlik güçlerimizi, hükümetimize terörle mücadelede sonuna kadar destek veren ve gençleri asla sokağa tahrik etmeyen devlet adamlığını ispat eden siyasileri, terörün ve teröristin karşısında direnen tüm halkımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınları ile emeği geçen herkesi huzurlarınızda ayrı ayrı kutluyor, tebrik ediyorum, Terörle mücadelede çok büyük zayiat alan terör örgütlerinin bu operasyonlar karşısında şaşkınlıktan ne yaptıklarını bilmediklerini, bellerinin kırıldığını görürken kalan teröristlerin akıllarını başlarına alıp, bir an evvel silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerimize teslim olmalarını, bu yolun teröristler açısından başarıyla sonuçlanmayacağını bilmelerini istiyorum. Terörle mücadelenin bir tek terörist bile kalmayıncaya kadar sonuna kadar devam etmesini arzuluyorum. Milletimizin arzusunun da bu yönde olduğuna inanıyorum.

Peygamberimiz (S.A.V.) dönemimde 570-632 yılları arasında yaşadığı rivayet edilen, tüm Türk kavimlerinin atası ve dâhisi olan, ‘’Ozanların Piri’ veya ‘’Ozanların Başı’’ olarak da bilinen Dede Korkut. ta o yıllarda bakın ne diyor? ‘’Kahpe içerden olunca, Kapı kilit tutmaz oğul! Halk içinde bozgunluk yapan, Haindir oğul!’’ Bunu söyleyen Türk dünyasının bilge atası bu gerçeği meğer o yıllarda görüyormuş.

Ayrıca, ülkemizin hemen hemen her yerinde, özellikle de doğu ve güneydoğu bölgelerinde yaşanan bütün bu olayların aslında Türk-Kürt meselesi olmadığı milletimizin pek çoğu tarafından bilinen bir gerçektir. Ozan Arif  bir şiirinde bakın bunu nasıl güzel anlatmış:‘’Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, bir ağacın dalları, Bu ağacın adı Türk, daha çoktur kolları. Ağaca balta vuran Ermeni'nin dölleri!...’’ Ozan ARİF’in ağzına yüreğine sağlık. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları görmemek ya da görmezden gelmek mümkün değildir. Gelin bu oyunu birlikte bozalım. Güvenlik güçlerimize ve savunmasız insanlara kalkan elleri birlikte yok edelim. Bu nedenle, tüm şehitlerimize Allah’tan C.C. rahmet, kederli ailelerine ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı, gazilerimize ise acil şifalar dilerim. Unutulmamalıdır ki, ülkemizde Türk-Kürt sorunu kesinlikle olmayıp, terör sorunu vardır. İnşallah o da en kısa zamanda yok olacaktır.

Hepinize selam sevgi ve saygılarımla!...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL