Kadına Şiddet Hız Kesmiyor... - İBRAHİM YILDIZ

Kadına Şiddet Hız Kesmiyor...


Sevgili dostlar,

Bütün dünya, zor bir süreçten geçiyor. Korona virüs tehdidiyle savaş veriyor. Çin’in Hubel eyaletinin yönetim merkezi olan Wuham kentinde baş gösteren tüm dünyayı etkisi altına alan, yaşam alışkanlıklarımızda köklü değişikliklere neden olan, Covit-19 hızla yayılarak bir salgına dönüşmüş, Dünya’yı adeta istila etmiştir. Bu virüs ülkemize de sıçramış, bu olağan dışı durum nedeniyle olağan dışı bir süreçten geçtiğimiz de bilinen bir gerçektir. ‘’Evde Kal Türkiye’’ sloganıyla başlayıp,  ‘’temizlik, maske, sosyal mesafe’’ kuralıyla ve alınan köklü tedbirlerle hastalığın seyrinin az da olsa azaldığını ve kontrol altına alındığını düşünüyoruz. İnşallah, iyi neticeler almayı umuyor, bu süreci birlikte aşmaya çalışıyoruz. Virüsle yaklaşık üç aydan beridir adeta savaş veriyoruz. Ayrı kaldık dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan ve sevdiğimiz pek çok şeyden.

Ekranların arkasında gördük yüzlerimizi aramıza koyduğumuz mesafelerden, telefonlardan duyduk birbirimizin seslerini, daha önce yaşamadığımız gülümsemenin, gönlümüzce eğlenmenin, kucaklaşmanın,  sağlıklı nefes almanın önemini anladık. Böyle bir sürecin içinden birlikte geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Virüse yakalananlara, tedavi görenlere, karantinaya alınanlara, test yaptıranlara, tedavi olmayı bekleyenlere, oksijen tüpüne bağlı olarak yaşam mücadelesi verenlere Allah C.C. Şafi ismiyle acil şifalar versin. Vefat edenlere ise Allah rahmet eylesin, yakınlarına ve kederli ailelerine baş sağlığı dilerim. Hastalık ve sağlık hepimiz için olup, Rabbim bu kötü ve bulaşıcı korona virüs ile benzeri tüm virüslerden başta Yüce Türk Milleti olmak üzere tüm dünya milletlerini korusun.

Bilindiği üzere Covit-19 salgın hastalığı nedeniyle hepimiz kendi derdimize düştük, sizleri de ihmal ettik. Ülkemiz ve milletimiz olarak hepimiz ile tüm dünya milletleri salgın hastalık tehdidine karşı mücadele verirken bu süreçte kadına şiddet hız kesmemiş, kadın cinayetleri devam etmiş, sadece ülkemizde pandemi döneminde bile 36 tane kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. Bu durumdan pek çoğunuz belki de haberdar değilsiniz. Hal böyle olunca kadına şiddet konusunu yeniden ele almak ve hafızaları tazelemek istedim. Çünkü kadına şiddet konusunu, kadın ve çocuk cinsel istismarını ve kadın cinayetlerini gündemde tutmak, tüm şiddet mağduru kadınların, istismara uğrayan kadın ve çocukların ayrıca tüm engellilerin sesi olmak benim işim.

T.C. Anayasasının Kanun önünde eşitlik başlıklı Madde 10 aynen şu şekildedir: ‘’Herkes, dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek Fıkra:7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek Cümle:12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. (Ek Fıkra:12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.(Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü) ‘’ Bu nedenle kadın, erkek eşitliği anayasamızda apaçık belirtildiği halde kadını her konuda ikinci insan görmeye çalışan bir zihniyet asla kabul edilemez. Her canlının yaradılış sebebi olduğu gibi kadınlarımızın hayatımızdaki yeri ve önemi tartışılamaz! Unutmayın bizi doğuran, büyütüp besleyen, ateşlendiğimizde sabaha kadar uyumadan başımızda bekleyen ve bugünlere getiren annelerimiz de bir kadın… Aslında kadına uzanan el konusunda sebep her ne olursa olsun psikolojik bozukluk ile eğitimsizlik yani cahillik başta gelmektedir. Bunu işsizlik vb. nedenler de  takip etmektedir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir Hadisinde: ‘’Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.’’ (İ.Asakir) Kendinden güç olarak daha düşük başka bir canlıda kuvvet denemesi yapmak aslında adaletsizliğin başladığı nokta denilebilir. Bunun bir yargılayanı elbette vardır. Görüldüğü üzere tüm dünya bir sınavdan geçiyor. Gözünü sevdiğim korona virüs, şu Covit-19 aşısı bulunmadan başta Allah korkusu olmayanların, kadına şiddet uygulayanların ve kadın cinayeti işleyenlerin, kadın ve çocuk cinsel istismarcılarının, kadın, çocuk ve engelli horlayanların, hayvanlara eziyet edip şiddet uygulayanların işini bil. Ama başkalarına bulaştırma, zarar verme.

Hepinize selam ve sevgi ve saygılarımla!...

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • İsmail Hakkı DALAK | 02 Temmuz 2020 06:18

    Gündem Covid-19 ama gel gör ki salgıdan korunmak için evde geçen günlerde olan yine kadına oluyor. Yaptırımlar biraz daha caydırıcı olmalı. Kadına uzanan eller kırılsın. İbrahim Bey tebrikler.

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL