İYİ Kİ BAYRAMLAR VAR... - İBRAHİM YILDIZ

İYİ Kİ BAYRAMLAR VAR...


Başka bir his oluyor içimde bayram gelince,

Anlatılmaz yaşanır, insan sevince.

Ayrı bir tat alıyorum, memlekete gidince,

 Ey hemşerim dinle, bak, gülme sakın halime.

(İbrahim YILDIZ)

Sevgili dostlar, değerli hemşerilerim;

Bir milletin ayakta kalabilmesinin temel şartı, birlik ve beraberliktir. Bunun en güzel göstergesi bayramlardır. Birlik ve beraberlik olmadan başarı sağlanamaz. Kuvvetten söz edilemez. Hemşerilerimizle topluca mezarlık ziyaretinde bulunmak, ardından bayram namazına katılmak, bayramlaşmak, yakın eş, dost ve akrabalarımızı, komşularımızı ziyaret etmek, çocuklar, yaşlılar ve engellileri sevindirmek, başka bir zevk ve heyecandır.

“İyi ki bayramlar var.”

Birlik ve beraberliğin, sevgi ve saygının olmadığı yerde husumet vardır. Az da olsa hatırlıyorum;  Eskiden, teknoloji bu kadar ilerlemeden önce, radyo, televizyon, telefon, cep telefonu, internet, youtube. facebook ve twitter vb. iletişim araçları yokken, insanlar arası kaynaşma, hoş sohbet, birlik ve beraberlik daha fazlaydı. Düşünün köy odalarındaki, kahvehanelerdeki o güzelim muhabbetleri.

Sakın aklınıza başka bir şey gelmesin. Burada teknolojiyi eleştiriyor değilim. Teknolojinin insanları bağımlı hale getirdiğini vurgulamak istiyorum. Tabiî ki bunun yanında bütçemize yüklediği ayrı bir ekonomik boyutu da var.

Yalnız şunu iyi bilelim: ‘’Birlikten kuvvet doğar.’’, ‘’Bir elin nesi var, iki elin sesi var.” Ayrıca; bu hususun bir de dini boyutu var. Enfal Suresi 46.ayette ‘’Allah’a ve peygamberine itaat edin, çekişmeyin. Yoksa başarısızlığa düşersiniz ve kuvvetiniz gider. Sabredin. Doğrusu Allah, sabredenlerle beraberdir.’’ denilmektedir. Birlik, ve beraberliği en güzel hükmü nü Allah CC. ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) verir. Birlik ve beraberlik dinin emridir aynı zamanda direği gibidir. Yaşantımız boyunca çoğu şeyi çözmek için dostların ortak hareket etmeleri gerekmektedir. Birlik ve beraberlik örgütlenme timsali gibidir. Birlik ve beraberlik aynen anahtar misalidir.  Çoğu şeyin çözüm merciidir.      

Yüce dinimiz İslam insanlarla iyi geçinmeye, komşulara ikram etmeye, güvenilir olmaya çok özen gösterir. Müslümanlar arasındaki münasebetlerde kardeşlik duygusunun hakim olmasını ister. İnanan insanları kardeş ilân eder. Bu kardeşliğin hiçbir şekilde bozulmamasına da özen gösterir.

 Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyor: ‘’Bir müslümanın arkadaşından üç günden fazla küs durması helâl değildir.’’Hele bu kırgınlık bir yıl olursa, dargınlığı uzatan kişinin kan dökmüşçesine günaha girdiğini Efendimiz (S.A.V.) bize haber vermiştir. Bir mü’min kardeşiyle bir yıl dargın durmak, onun kanını dökmek gibidir. Adeta onu öldürmüş gibi…

 İşte bu sebeplerden dolayı bayramların, birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamakta ne kadar önemli olduğu apaçık ortadadır.

Sizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL