İbrahim YILDIZ - Özgeçmiş - İBRAHİM YILDIZ

İbrahim YILDIZ - Özgeçmiş


05/02/1963 tarihinde Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi Çiçekpınar Kasabasında doğdu. İlkokulu Çiçekpınar’da, Ortaokul ve Lise öğrenimimi Şarkikaraağaç’ta tamamladı. Lisenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 19/02/1987 tarihinde bir Kamu Kurumunda memur olarak göreve başladı. Anadolu Üniversitesi-Açıköğretim Fakültesi-Mahalli İdareler (Yerel Yönetimler) Bölümünün Ön Lisansını bitirdikten sonra eğitime birkaç yıl ara verdi. Daha sonra dikey geçiş yaparak aynı Üniversitenin İktisat Fakültesi-Kamu Yönetimi Bölümünden Lisans mezunu oldu. Memurluk yaptığı dönemlerde öğrenciliğin yanı sıra 1990-2010 yılları arasında akşamları ve hafta sonları Isparta merkezde, Isparta’nın İlçelerinde, kasaba ve köylerinde, hatta Isparta’ya komşu bazı il ve ilçelerde düğünlerde, kına gecelerinde ve özel eğlencelerde Piyanist Şantör olarak Müzisyenlik yaptı. Öğrencilik yıllarında devamlı başkan olarak görev aldı.

Memuriyeti sırasında S.S..Filiz Konut Yapı Kooperatifi Kurucu Başkanlığı, tasfiye ve Fesih kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Kendi oturduğu yirmi dört daireli siteye kendi soyadını vererek Yıldız Sitesinde Kurucu Yönetici olarak görev yaptı. Sendika İşyeri Temsilciliği ve memur Sendikaları yasasında yapılan düzenlemeden sonra sendikanın İl Temsilciliğinde Kurucu Yönetim ile bazı diğer Sendikal faaliyetlerde bulundu. 22/04/2004 tarihinde kurulan Çiçekpınar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Kurucu Başkan olarak da görev yaptı. 2007 yılında kurulan Şarkikaraağaç’lılar Dayanışma Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinde bulundu Ayrıca 2007 yılından berı ‘’Şarkikaraağaç’lıma Ispartam Gazetesi’’ ve ‘’sarkikaraagaclim.cöm’’ İnternet Sitesinde Genel Yayın Yönetmeni olarak görev alarak halen bu göreve devam etmektedir. Okuma ve yazma meraklısı olduğundan, duygularını ve sezlenişlerini yazıya dökebilme becerisi ve kabiliyeti bulunduğundan, kompozisyonu da çok iyi olduğundan daha ortaokul ve lisede iken yazıları okul panolarına asılır, okul yayın organı gazete ve dergilerde yayınlanırdı. Türkçe ve Türk Dili-Edebiyatı derslerine giren öğretmenleri yazılarını çok beğenir, isminden daima övgüyle söz ederlerdi.

Memuriyeti esnasında resmi yazışma yapmaktan çok hoşlanırdı. 19/07/2014 tarihinden itibaren ‘’Şarkikaraağaç’lıma Ispartam Gazetesi’’ ve ‘’sarkikaraağaclim.com’’ internet sitesinde Köşe Yazısı yazmaya başladı. İçindeki cevher okuyucuyla buluşunca kısa zamanda büyük beğeni topladı. Köşe Yazarı olarak yazıları on bin kişi civarında takipçi buldu. Bu defa 01/01/2015 tarihi itibariyle ‘’Malatya Birlik Gazetesi’’ ve ‘’malatyabirlikgazetesi.com’’ internet sitesinden, ‘’Haber Malatya 44 Gazetesi’’ ve ‘’habermalatya44.com’’ internet sitesinden, ‘’objektifmalatya.com’’ ile ‘’aspuzuhaber.com’’ internet sitelerinden davet aldı. Bu gazete ve sitelerde de yazıları yayınlanmaya başladı. Bu gazete ve sitelerden ‘’Malatya Birlik Gazetesi’’ ve ‘’malatyabirlikgazetesi.com’’ internet sitesinde yazıları halen yayınlanmakta olup, diğer gazete ve siteler bundan birkaç ay evvel kapatıldı. Kamudaki memuriyet görevinden 15/08/2018 tarihi itibariyle emekliye ayrıldı.

Bu kadar taşı tek kaba sığdırabilen ve sosyal bir kişiliğe sahip olan YILDIZ; bütün bu faaliyet ve çalışmalarından dolayı çevresi ve arkadaşları arasında ‘’BAŞKAN’’ adıyla anılmaktadır. Evli ve 3 kız çocuğu babası olup,  çocuklarından biri yazılarında da pek çok kez konu ettiği down sendromlu, diğeri Denizli merkezde Müzik Öğretmeni, bir diğeri ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Bölümü Anasanat Dalında Doktora öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL