FG PLAKA MAĞDURUYDUM!... - İBRAHİM YILDIZ

FG PLAKA MAĞDURUYDUM!...


Sevgili dostlar,

Sanırım bu yılın Mart ya da Nisan ayıydı. Pek çoğunuzun olduğu gibi nasip oldu, hayırlısıyla benim de bir arabam oldu. Yani bir araba satın aldım. Ancak; müsaade ederseniz anılarımı ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Arabaya ilk defa plaka alacaktım. Satın aldığım firma ilgili tüm evrakları hazırlayıp tarafıma vererek izleyeceğim yolu bana iyice anlattı. Öncelikle benim İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmemi bildirdi. Evraklarla birlikte günün erken saatlerinde ilgili müdürlüğe gitmek üzere yola koyuldum. Bu arada aklımdan geçenleri sorarsanız, ilk defa araba sahibi olmamın da verdiği heyecan ve şevkle düzgün bir plaka seçmek istiyordum. Sebebi ise arabanın plakasında benim, eşimin veya çocuklarımın isimlerinin baş harflerinin geçmesini ve özel bir plaka olmasını istiyordum. Bir Cuma günüydü. İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ilgili Polis Memuru plaka seçme yapılamayacağını belirterek,  plaka seçecekseniz Pazartesi günü gelmemiz gerektiğini bildirdi. Plakaların ise seri olarak  sıradan verildiğini, sıranın da FG plaka serisinde olduğunu bildirmesi üzerine inanın aklıma olumsuz hiçbir şey gelmemişti. Çünkü çocuklarımın isimleri Filiz, Ayşegül ve Hilal’den ibaretti. Filiz’in F’si, Ayşegül’ün G’si diye düşündüm ve doğrusu hoşuma da gitmişti. FG serisinden sıradan bir plaka aldıktan sonra plakayı Şoförler ve Otomobilciler Odasında yazdırarak arabama taktırdım. Akşam eve varıp yastığa başımı koyduğumda FG harflerinin Fethullahcı Terör Örgütü elebaşısı Fethullah Gülen’in adının ve soyadının baş harfleri olduğu aklıma geldi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Adeta aklım çıktı. Ancak iş işten çoktan geçmişti. İstesem de istemesem de arabamın plakası FG rumuzluydu. Bu plakadan nasıl kurtulurum diye araştırdığımda arabamı il dışından birine satarsam bu plakanın değişebileceği bilgisini öğrendim. Fakat onu da yapamazdım.  Çünkü arabayı Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak almıştım. Beş yıl süreyle başka birine de satamazdım. FG serisinden her ilde bine yakın seri numaralı plaka verilmişti. Daha doğrusu seksen bir ilde seksen bir bin civarında FG serili plaka mağduru oluşmuştu. Ancak nasıl huzursuz olduğumu inanın sizler bilemezsiniz. Bu duyguyu yaşayanlar bilir diye düşünüyorum. Arabamla gezip dolaştığımda insanlar sanki bana olumsuz gözlerle bakıyor gibiydiler. Belki de alakası yok. Ama ben öyle hissediyordum. Nasıl ederim? Ne yaparım da bu FG rumuzlu plakadan kurtulurum? sorusuna cevap arıyordum. Aradan uzun bir zaman geçerse bu plakayı keyfi almadığımı kime anlatabilir, kimi inandırabilirdim?  Kısacası FG rumuzlu plaka mağduruydum. Bu mağduriyetten kurtulmanın da kolay olmayacağını biliyordum. 

 

Nihayet ben ya da benim gibi FG rumuzlu plaka mağdurlarının sızlanmalarını, huzursuzluklarını duyan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm illerdeki İl Emniyet Müdürlüklerine genelge gönderdiğini, isteyenlerin FG serili plakalarını değiştirebileceklerini internetteki haberlerden öğrendim. Bu haberi alır almaz hiç durmadan hemen harekete geçtim. İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat ederek Ağustos ayının yirmi dokuzunda yeni plakamı alıp arabama taktım. Çok büyük bir yükten kurtuldum. Mağduriyetim yaklaşık beş ay kadar sürdü. Sizlerden de FG rumuzlu plaka mağduru var ise, tabi ki mutlaka vardır. Sizler de bu yükten, sıkıntıdan ve mağduriyetten kurtulabilirsiniz. Rabbim C.C. suçu olmayan kimseyi mağdur duruma düşürmesin. Ben bu mağduriyeti yaşadım. Yeter ki siz dostların bu ya da buna benzer mağduriyetler yaşamasınlar. Yapmanız gereken hemen harekete geçmek lazım!...

Hepinize selam, sevgi ve saygılarımla. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Ağs

AĞRIYI ÇEKEN BİLİR...

17Eyl

Bu da Benim Han'ım...

03Mar

BEN ANAMA DA VERİRİM

01Şub
04Oca

SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL