COVİT-19'a  Meydan Okuyalım Esaretten Kurtulalım - FERAH USLU

COVİT-19'a  Meydan Okuyalım Esaretten Kurtulalım


Covit-19 virüsü  ile dünya zor günler geçirmekte.Nasıl oluyor da dünyayı esareti altına aldı insanlar kendilerini korumak  için  yaşam mücadelesi veriyor.Bu öyle bir illet ki salgının önüne geçip normal yaşama dönebiliriz ? Bu sorunun cevabını herkes yakından takip  ediyor   , verilen bilgiler doğrultusunda  ister istemez  endişeye kapılıyoruz nasıl  atlatacağız  bu illeten diye ? Çin ‘de , başlayarak tüm dünyada hızla yayılan virüs  tüm dünyayı etkisi altına aldı. Çin,  nasıl başarılı oldu da normal yaşama dönebildi?

Salgın hastalıklarla başarılı olmanın sırrı aslında çok  basit gibi görünsede ,herkesin  disiplinli hareket etmeleri , kurallara uymaları ve bu durumdan dolayı şikayet etmemeleri.Amaç insanları Corona -19 , virüsüne karşı korumak. Ülkemizde  erken önlemler alınsada  bazılarımız  ciddiye almamak için  direnmekte bunca uyarılara rağmen.Ateşi  varsa kesinlikle  dışarı çıkma yasağı uygulanarak hastalığın yayılmasını önlemek.Böylelikle salgının  içeri ve dışarı çıkışını önlemek için canla başla çalışıyor olmaları.  Virüsün tamamen ortadan kalkasıya kadar aynı düzende devam etmemiz gerekiyor.

Amaç insanların yasam  haklarını destekleyerek yardımcı olmak.Bizlerde  umutlarımızı gerçekleştirmek için gayret sarf etmeliyiz.Birlik beraberlik içinde hareket edersek başarılı oluruz.

Tüm dünyayı saran ve esaret altına alan  virüsle mücadele etmek adına  evde kalarak kendimizi izole etmeliyiz.ABD , Avrupa ve  ülkemizde  yaşanan  ve içimizi acıtan  insanların ne kadar çaresiz olduğunu yazılı, görsel basından takip ederek şahit oluyoruz.

Gözle göremediğimiz, nasıl bir virüsle karşı karşıya  yaşam mücadelesi vermekteyiz? Salgının ortaya çıkması ve yayılması ile  günlerdir  açıklamalar yapılması ve uyulması gereken kurallara riayet edilmesi istenmesine rağmen  insanların sorumsuzca, hareket etmeleri kabul edilir gibi değil.Farkında değiliz neyle  savaşıyoruz ? Her gün hızla artarak yayılmakta ve genç yaşlı demeden vurmakta.

İnsanların virüse karşı kendilerini koruma kalkanı olarak izole edilmesi istenmesi kötü bir şey mi ? Sizlerin bu sorumsuzca davranışlarınız yüzünden  insanları zor günler  bekliyor.Süreç uzadıkça   ölüm olayları artacak  salgın iyice yayılacak.Artık birşeyleri anlamalıyız ve anlamak zorundayız.Tek çözüm sosyal izalosyon .Salgını durduracak ilaç , aşı yok tek çare  dışarı çıkmamalıyız zorunlu olmadıkça.

Bizler birlik içinde olursak  millette aidiyat ve güven duygusu  artacak.Yardıma ihtiyaç  hissettiklerinde başvurabileceği bir birimin olduğunu bilmelerini sağlayan  ve tüm yükü taşıyan  insanlarımız  ne kadar dikkatli, özveri ile hareket edersek o kadar çabuk sonuç alırız. İstenen uyarılar  Covit-19, musibetinden  halkın sosyal menfaatini korumak için  her anlamda yardimcı olmaktır.

 Elbette kurtulacağız bu musibetten.  Güzel günler yakındır.Genç ,yaşlı demeden birlik olalım  kendimizi izole edelim ve kazanan biz olalım. Ama  yok ben bildiğimi yaparım bana bir şey olmaz düşüncesi  ile bu şekilde sorumsuzca hareket ettiğiniz sürece bir çok  insanın yaşam haklarını elinden alınmasına sebep olup  çekeceğiniz vicdan azabından kurtulamazsınız…! Kurallara uymak  vatandaşlık görevimizdir  gelecek huzurlu , sağlıklı  günler için  uyalım .

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz