Yılbaşının İslam Dininde Kesinlikle Yeri Yoktur - ALİ FIRAT

Yılbaşının İslam Dininde Kesinlikle Yeri Yoktur


Milli piyangodan para kazananların da bu güne kadar hiç kimseye bir hayrı olmadığını tarihte bize göstermiş, geçmişte de bunun çok örnekleri vardır.

Yılbaşı Bileti Almayan Kardeşlerim

Rabim Size Kendi Hazinesinde Versin İnşallah. Bu konuyu iyi kavrayabilmek için önce şu ayet ve hadisleri göz önüne getirmek gerekir:

İyilik ve takva konusunda yardımlaşın, günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah`tan korkup sakının..." (Mâide, 5/2)

 

Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer.

Yılbaşı münasebetiyle Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çam fidanı Noel hurafesi uğruna kesilip yok edilmektedir. Hristiyan ülkelerde olduğu gibi, Müslüman ülkelerde de bu cinayetler işlenmemeli. Hristiyanlara benzememek için yılbaşı gecesi hindi yememeli! Yenirse mekruh olur. Birkaç gün sonra yenebilir. Kumar oynamak, tombala çekmek gibi oyunlar ise zaten her zaman caiz değildir. Bu gece, gayrı müslimlere benzemek gayesiyle çeşitli yiyecek, içecek almak da caiz olmaz.

 

Her zaman ne alınıyorsa onları almakta mahzur yoktur. Bu geceye ayrı bir önem vermemelidir.

İslam dininde Noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri ve izahı yoktur. Bu yılbaşını, biz Müslümanlar için bir takvim başlangıcı olmasından başka hiçbir özelliği yoktur. Böyle olduğu halde, dinimizde hiçbir yeri olmayan yılbaşı gecesini, bilinçli olsun veya olmasın dinden çıkmaya kadar varan yollarla, niçin ve nasıl kutlayabilirler?

 

Hâlbuki yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde: “Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onlar ancak birbirlerinin dostlarıdır. İçinizden kim onları dost edinirse, oda onlardan olur” buyurmadı mı?

Peygamberimiz (s.a.v)’de; “Bizden başkasına benzemeye çalışanlar, bizden değildir...

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • mehmet emin şimay | 22 Aralık 2020 18:59

    Gerçekten de öyle büyük ustam üstat Ali Fırat vermiş olduğunuz bilgiler inşallah daha bu kavramı anlamayan birçok insanın anlamasına ve hatırlamasına neden olur inşallah. Bu gibi bilgileri sizin gibi hayatını dostluğa iyiliğe merhamete ve Allah yoluna adamış bir bilge insanın kaleminden okumakta ayrı bir güzel oluyor. Allah ömrünüze ömür katsın sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler dilerim ellerinizden öperim.

  • Halil Durak | 22 Aralık 2020 18:52

    Çok güzel. Eline, yüreğine sağlık

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem