Yeni Malatyaspor'da Başkan Aziz Ayboğa Oldu

Yeni Malatyaspor'da Kamil Göksu'nun adaylıktan çekilmesi sonrası Adil Gevrek yeni liste oluşturdu. Listeye göre Aziz Ayboğa yeni Başkan oldu.

Yeni Malatyaspor'un olağan seçimli genel kurulu bugün Battalgazi Konferans salonunda yapıldı.

Tek liste ile Kamil Göksu Başkanlığında gidilen kongrede Kamil Göksu'nun adaylıktan çekilmesi sonrası ara verilen kongreye Adil Gevrek Başkanlığında yeni bir liste oluşturularak Divana Sunuldu.

Yeni Liste ile gidilen kongrede İstanbul'dan Malatya'ya uçakta yer bulamadığı için Malatya'ya gelemeyen Aziz Ayboğa Yeni Malatyaspor'un Yeni Başkanı oldu. Hararetli bir şekilde geçen kongrede Yeni Malatyaspor'un Kurucu Başkanı ve Halen Ankaraspor Kulüp Başkanlığını yürüten Emin Katip oğlunun konuşması kongreye damga vurdu.

Emin Katipoğlu kendisinin 10 yıl önce Yeni Malatyaspor'un kurucu başkanı olduğunu ve kulübün bu durumda olmasından çok üzüntü duyduğunu belirterek bu şehri yönetenler ve siyasetçiler nerede.... Bu Kulüp Malatya'nın ortak değeri diyeceksiniz ama hiç biriniz bu salonda olmayacaksınız. Bu asla kabul edilebilir bir durumdeğildir. Ayrıca neden Yeni Malatyaspor Malatya'dan yönetilmiyor. Öyle dışardan ısmaelama adamlarla Yeni Malatyaspor yönetilmez diyerek tepki gösterip kongreyi terk etti.

Yeni Malatyaspor Adayı olup çekilen Kamil Göksu ise kimse benden hemen para verip borçları silecek beklentisi işine girmesin.. benim öyle 350 milyon lirayı ödeyecek bir param yok. olan adaylarınında böyle bir parası yok..Pazartesi 30 milyon acil bulunması lazım deniyor yani yarın. Biz bu kulube aday olurken bir planlama yaparak aday olduk. Borçları yapılandıracaktık..Ama malesef geldiğimiz durum adaylığımız için büyük engel.. Kongreye Malatya'dan doğru dürüst delege gelmemiş. Bu kulübe kimsse sahip çıkmıyor. Bu şartlar içerisinde ben ve ekibim adaylıktan çekiliyoruz diyerek buyursunlar günlerdir aylardır şu kadar parayla geliyoruz diyen adaylar başkan olsunlar. Başkan Adayı Kamil Göksu Onların önünü açmak için adaylıktan çekiliyorum dedi.

Başkan adayı Kamil Göksu'nun çekilmesinden sonra Divan Başkanı Özkür Karataş kongreye kısa bir ara verdi. Ara sonrası Adil Gevrek'in oluşturduğu yeni liste ile seçime gidildi ve Yeni Malatyaspor'un yeni başkanı Aziz Ayboğa oldu.

Yeni Malatyaspor'un Kongresine Vali , Belediye Başkanları , Milletvekilleri ve Malatya'nın önde gelen Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinin katılmaması gözlerden kaçmadı.İl yöneticileri ve siyasilerin katılmadığı genel kurulda başkanlığındaki liste yönetimi oluşturan Aziz Ayboğa'nın, uçakta yer bulamadığı için Malatya'ya gelemediği bildirildi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR