İstanbul Malatya Günlerine Yoğun İlgi

İstanbul Yenikapı'da 12 - 15 Ekim Günleri arasında  düzenlenen ve MASTÖB ve MAKON Tarafından düzenlenen 6. Malatya Günleri büyük bir coşku ve  hasretle son buldu.

Etkinliğe Özellikle hafta sonu büyük bir ziyaretçi akını ve katılım sağlandı.

Malatya Valiliği , Belediyeler , Kaymakamlıklar ve Malatya'lı Milletvekilleri ve Siyasilerin katılım sağlamadığı etkinliğe İstanbul'da bulunan Konfederasyon , Federasyon Üyesi İl ve İlçe Dernekleri ve Köy Dernekleri Stanant açarak Malatya'yı en iyi şekilde temsil etti. Malatya Günlerinde hemşehrilerini yanlız bırakmayan İstanbul ve çevre illerinden gelen Malatya'lılar Malatya Bürokrasisine ve Siyasetçilerine böyle tamda dayanışmanın ve birlikteliğin mesajnın verileceği bir günde bulunmamalarına tepki gösterdi.

İstanbul'da bulunan MASTÖB ve MAKON'u oluşturan İlçe ve köy Derneklerinin birleştiği Federasyonların tam kadro katıldığı Malatya Günlerinde Satış stantlarında ise izdiham yaşandı. Malatya'nın kuru kayısısı gün kurusu , Arapgir Üzümü, Pütürge Üzümü, Akçadağ Armudu, Hekimhan Cevizi ve Alıçı , Malatya Terayağı , Peyniri , Çökeliği, Bal ve çeşitli yöresel ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MAKON ve MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir “Bizler sılada ve gurbette Malatya özlemi yaşayan insanlarız. Malatyasız yaşayamayız. Büyük bir felaket yaşıyoruz, acılarımız ve kayıplarımız büyük. Biz kimseye kırılamayız, darılamayız, öyle bir lüksümüz yok. Burada Malatya için bir araya geldik, gittik Malatya protokolünü tek tek ziyaret ettik anlattık. Ama gelmediler, yine de teşekkür ediyoruz. Malatyalılar ve Malatyalıların costları işte bir aradayız. Malatya için ne yapoarız onu konuşuyoruz. Yüzlerce Dernek, Federasyonlarımız MASTÖB ve MAKON'da tek konu Malatya'da yaraların sarılmasıdır. Bizim başka bir derdimiz yok, bizim derdimiz Malatya'dır. Her görüşten her siyasi partide mücadele eden hemşerilerimiz var. İşte bugun Malatyalılar Yenikapı'ya akın ederek gerçek güçlerini göstermişlerdir. Malatya'yı ayağa kaldıracak bu güçlerdir. Son derece memnunuz, büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu ve şerefini yaşıyoruz”

MAKON ve MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir, Yenikapı'da düzenlediğimiz 6. İstanbul Malatya Günlerine İstanbul ve çevre illerden gelerek bizleri yanlız bırakmayan tüm Malatya'lılar ve ülkemizin tüm güzel insanblarına şahsım ve tüm Konfederasyon ve Federasyon Yetkilileri adına teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüde bu zor günlerde Malatya'dan kalkarak buraya gelen esnaflarımıza , STK Temsilcilerine İş İnsanlarımıza ve Tüm Basın Mensubu kardeşlerimize teşekür ediyorum dedi.

12 Ekim Günü Başlayan ve 15 Ekim Pazar günü son bulan bir ibrinden kıymetli Ulusal ve Yerel Sanatçıların konserleri ve Sunucuların katılımıyla 6. Geleneksel İstanbul Malatya günleri büyük bir hasret ve coşku ile son buldu.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR