AFAD tek tek paylaştı! İşte depremzedeler için İlimizde oluşturulan tahliye noktaları

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlardan il dışına gitmek isteyenler için tahliye alanları oluşturuldu. İlimizde oluşturulan tahliye noktalarının yerlerini paylaşan AFAD, depremzedelerin barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirileceğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan ( Afad ) yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyacı sebebiyle il dışına gitmek isteyenler için jandarma birimlerince bulundukları illerde tahliye alanları oluşturuldu. MİSAFİRHANELERE YERLEŞTİRİLECEKLER Oluşturulan bu noktalara tahliye talebiyle başvuran vatandaşların tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun vasıtalarla sağlanacak. Tahliyesi sağlanan vatandaşlar, gidecekleri illerdeki valilikler ve AFAD koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirilecek. YÖNLENDİRME YAPILACAK

Tahliye talepleri, illerin barınma kapasitesine göre planlanıyor. Kendi imkanlarıyla ulaşım sağlayıp afet bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlar, çıkış yapmadan önce bulundukları yerlerdeki jandarma tahliye noktalarına bildirim yapmaları halinde gidecekleri illerdeki barınma noktalarına yönlendirmeler yapılacak.

İŞTE İLİMİZDE OLUŞTURULAN TAHLİYE ALANLARI

Emekliler Parkı / Valilik yanı / Battalgazi

Kubilay Anadolu İmamhatip Lisesi / Turgut Temelli Caddesi / Battalgazi

Maşti (Açıkalanı) / Buhara Caddesi / Yeşilyurt

Belsos Yaşam ve Spor Merkezi / Cevatpaşa Mahallesi / Yeşilyurt

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR