Üzerimize Kâbus Gibi Çöken Coronavirüsü - MUSTAFA ERTAN

Üzerimize Kâbus Gibi Çöken Coronavirüsü


Son yıllarda en büyük tehditlerden biri olan Koronavirüs tüm dünyayı kâbus altına almıştır ve büyük bir tehdit haline gelmiştir. Binlerce kişi hayatını kaybı ederken binlerce hasta ve vaka bırakmıştır.

Koronavirüs salgın hastalığı dünyada olduğu gibi Ülkemizi de risk altına almıştır. Bizler Ülke olarak devletimizin yetkilileri tarafından yapılan tüm uyarılar uymalıyız ve uymayanları ’da uyarmalıyız. Dünya ve Ülkemiz şu günlerde zor bir süreç geçiriyor ve binlerce insan öldü. Yine dünyada olduğu gibi Ülkemizde zor bir dönemeçteyiz. İnşallah Allah’ın izniyle bu süreçten en iyi bir şekilde az zarar ve can kaybıyla atlatırız.

Koronavirüs Yıllar önceden tasarlanmış bir virüstür, Daha önceden kitabı yazılmış, Yine 2015 yılında ABD’de Bu virüs ile ilgili çalışmalar yapılmış, Bu virüs üzerinden yapılan çalışmalar başta Almanya’nın ve bazı Ülkelerin bilgisi olduğu söyleniyor. Bakınız ABD Tek bir hedefi vardı petrolü bitirmektir ve onu da başarırdılar.  Şimdi ne olacak işte bekleyip göreceğiz. Ne hikmetse bu virüs ile ilgili yapılan çalışmalardan bazı Ülkelerin bilgiai olduğu halde neden sessiz kalmışlar. Almanya’nı istihbaratı bu bilgileri kendi Ülkenin yöneticilerine o dönemde bildirmişlerdir.

Biz Ülke olarak bundan sonra daha da dikkatli olmalıyız. Bu virüsler son olmayacaktır ve yine devam edecektir. Bu ne ilk ve de son olacak. Salgının vuku bulması ile birlikte ülkemizde sosyal yaşam, iş hayatı, eğitim, güvenlik ve etkilemeyen hiç bir şey kalmadı. Yapmamız gereken titizlikle alınan tedbirleri toplumca kurallara uyarak en kısa sürede atlatacağız inşallah. Daha önceki yıllarda bu tür salgın hastalıklarla karşı karşıya kaldık ve kısa sürede gerekli önlemler alınarak üstesinden geldik. Toplu ölümlere sebep olan Koronavirüs insan yaşamı için tehlike arz etmektedir. İnsanlar endişe içinde salgına odaklanmış olmasına rağmen yine de kendi işlerini yürümesini sağlamaktadır.

Sağlık açısından kimleri nasıl, ne şekilde pençesine alıp elim yolculuğa çıkaracağı meçhul. Hayati tehlikenin yanında topluma vereceği zarar çok büyük. Geçmiş günlerde yaşanan bu tür bulaşıcı hastalıklar bu seviyede tehlike görülmemişti. Şu günlerde mücadele etiğimiz çalışmalarımızın emeğini boşa çıkarmamalıyız. Ülke olarak birlik içinde olalım. Sağlık Bakanımızın almış olduğu tedbirler ve bunun üzerindeki yapmış olduğu bilgilendirme ile alınan kararlara uymamızı dikkat çekmiştir ve tüm vatandaşlarımızın bu uyarılara uymalıdır. Eyer bizler bu yapılan uyarılara uymaz isek ilerisi için hiçte iyi görülmüyor. Vatandaşlarımız bu uyarılar uymazlarsa sıkıyönetim kaçınılmaz.

Bu virüsü Çok hafife almamak gerek. Bu işin şakası yok. Ancak olduğundan fazlada abartmayalım. Erken alınan önlemler sayesinde bir nebzede olsun Allah, bizleri koruyor. Hiç kimse bana bir şey olmaz dememeli ve sorumsuzca kurallara uymadan hareket ederek hem kendi sağlığını, hem de çevresindekilerin sağlığını tehlikeye sokma hakkı yoktur. Konulmuş olan kurallara uyarsak, kişisel bakımımıza dikkat edip, kalabalık ortamlı yerlerden uzak durmalıyız. Bizler birlik ve beraberlik içinde hareket edersek üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. Kâbus gibi üzerimize çöken virüsü, Ülke olarak millet meselesi olan salgına karşı gerekli önlemlere, kurallara uyarak kısa sürede eski günlerimize dönmemiz an meselesidir. Birlik ve beraberlik içinde olursak şer olarak gördüğümüz şeylerden hayırlar çıktığını göreceğiz.

SAĞLIĞIMIZ İÇİN EVDE KALINIZ…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI