Yetimlerimizi Unutmayalım - İHSAN ÇOLAK

Yetimlerimizi Unutmayalım


 

Değerli Dostlar,  Hiçbir zaman yetimlerimizi unutmayınız. Çünkü bu yetimler ve yetim olan çocuklar hepimizin yetimleridir. Eğer bizler bu yetimlerimizi unutursak vay halimize vay halimize. Geliniz hep birlikte yetimlerimize sahip çıkalım. Unutmayınız ki bu yetimlerimize bakmadığımızda er ya da geç bizden hesap sorarlar. Nedenide bu yetimler hepimizindir.

Yaşadığımız bu sıkıntılı Covid-19 pandami sürecinde her birimiz kişisel önlemlerimizi alıyoruz. Gücümüz ölçüsünde alışverişlerimizi yapıyoruz, ya yetimlerimiz ne yapıyor diye soran var mı? İşte geliniz yetimlerimizin de alışverişlerini hep birlikte yapalım. Eğer bizler çocuklarımızı nasıl unutmuyorsak işte yetim çocukları da unutmamalıyız.

Bakınız Dünya’yı ve Ülkemizi tehdit altında bırakan bu virüs başını almış giderken, Bizler hep birlikte tedbirler alırken, Yetimlerimiz ne yaparlar ne yerler diye merak ettiniz mi? Geliniz yetimlerimize de sahip çıkalım. Birazda yardımlarımızı yetimlerimize yapalım ve hep birlikte sevindirelim. İşte bu günümüz varken yarınlarımızın olması için, geliniz yetim çocuklarımıza sahip çıkalım.

Ağlama yetimim ağlama elbet bir gün şeninde yüzün gülecektir. Allah büyüktür. Bakınız bir virüs belasıyla uğraşırken, Herkes alış-verişini yapmış ve gereken tedbirlerini alırken ya benim yetimim ne yapar diye soran var mı? İşte vay halimize derim. Zaman geçmeden yetimlerimizi sevindirelim. Bizler tok gezerken yetimlerimiz de açılacak bir kapı gözlerler…

Zaman geçmeden geliniz hep birlikte yetimlerimize sahip çıkalım. İşte bu yetimlerimize hepimiz sahip olmamız gerekiyor. Bu yetim çocuklar yardımlarınızı bekliyorlar. Bakınız yetimim kapıda duruyor yardım bekliyor. Bakınız yetimim ekmek bekliyor. Hani deriz ki oğlum ağlama ne istiyorsun diye. Peki, yetim çocuk ağlıyor soran var mı? Geliniz bu yetim çocuk ağlamadan soralım ki gözyaşlarını dökmesin.

Gel kardeş aile ol ve yetimimizi sevindir ki Allah’ta seni sevindirsin. Yetimimiz kardeş aile bekliyor. Yetimine sahip çık. Yetimin neyi var neyi yok hiç sordun mu? Bir yetime sahip çık yüce Mevla kapıları sana sonuna kadar açsın. Eğer bizler yetimlerimize sahip çıkarsak Allah’ta bize sahip çıkar ve hayır kapılarını bizlere açar. Ne olur yetime sahip çık, Ne olur yetimi ağlatma, Ne olur yetimin gözyaşlarını görmeden gereken ilgiyi ve yardımları unutma.

Bizler yetimimize sahip çıkmazsak kim ve kimler sahip çıkacaktır. Yetimim ağlarken sen neredeydin, Yetimin ayakkabısı yokken sen neredeydin, Yetimin elbisesi yokken sen neredeydin. Yetimim aç kalmış sen neredeydin, Yetimim soğukta üşürken sen neredeydin, Yetimim hasta olmuş sen neredeydin. Geliniz zaman geçmeden bu yetimlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Şimdiden yapacağınız yardımlar için Allah razı olsun. Geliniz yetimlerimizi hep birlikte güldürelim.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Eyl

Yetim Çocuklarımız

06Tem
07Haz

Ben Garip Bir Yolcuyum

16Oca
30Ara