Yetim Çocuklar Ağlıyor - İHSAN ÇOLAK

Yetim Çocuklar Ağlıyor


Hani Yetimlerimize Sahip Çıkacaktınız, Bakınız yetimimiz ağlıyor. Bizler yetimlerimizi ağlatmamalıyız. Bu yetimler hepimizin yetimleridir.

Yetimlerimize sahip çıkalım sen ben değil hepimiz yetimim çocuklarımıza sahip çıkmalıyız.

Hani yetimlerimize sahip çıkacaktınız.

Geliniz hep birlikte yetimlerimize sahip çıkalım.

Kış geliyor hiç yetimi düşündünüz mu.

Kış geliyor soban varmı diye sordun mu

Yetimimizin kömürü varmı diye sordunuz mu.

Yetimimizin evinde yiyeceği varımı diye sordunuz mu.

Hani bir türkü vardı ben yetim ben yetim.

Geliniz hep birlikte yetimlerimize sahip çıkalım ve destek olalım. Bu yetim çocuklar hepimizindir ve hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bizler yetimlerimize sahip çıkarsak Allah’ta bize sahip çıkar.

Bizler hep birlikte yetimlerimize sahip çıktığımızda mutlaka bir gün mufakasını alacağız. Bizler yetimlerimize sahip çıkarsak bu yetimlerimiz mağdur kalmaz. Yetimlere sahip çık, biri seninde yetimin olabilir. Bizler inananlar olarak mutlaka yetimlerimize sahip çıkmalıyız.

Kış gelince yetimimiz kapıda acaba kim eve gelecek diye her zaman gözleri kapıda olur ve olmuştur. Bu yetimler bizim çocuklarımızdır. Kendi çocuğuna nasıl bakıyorsan yetim çocuğa ’da öyle bakmalıyız.

Akşamları yatarken ya bir yetimin durumu nasıl diye duşundun mu acaba. Kış geldi soban varmı. Kış geldi yetimin kömürü varımı, Kış geldi yetimin odunu varmı, Kış geldi yetimin yiyeceği varmı, Kış geldi bu yetimin giyeceği varmı. Kendi aileni nasıl düşünüyorsan yetimi unutma.

Sen sıcak yerde yatarken yetimi unutma. Sen çocuklarını sıcak yerde yatırırken yetimi unutma. Sen her gün yemek yerken yetimi düşündün mü? Senin çocukların nasıl giyim ve gezmelerde ve yine nasıl beslendiğinde, hiç yetimler aklına geldi mi.

Okullar açılıyor ve yetimi sordunuz mu acaba. Selam olsun yetimlerimizi sevenlere, Selam olsun yetimlerimizi unutmayan kardeşlerimize. Selam olsun yetimlerimize kucak açan kardeşlerimize selam olsun.

Selam olsun Gönültaşlarımıza selam olsun. Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Yetimlerimize ve mağdur olan ailelerimize sahip çıkınız ve destek olunuz. Bu yetimler hepimizin yetimleridir. O zaman geliniz hep birlikte sahip çıkalım yetimlerimize. 

Yetimler ve mağdur olan alilerimiz hepimizindir ve hep birlikte sahip çıkalım ve yardım yapalım. Şimdiden yapacağınız bu yardımlarınızı Allah kabul etsin. Allah hepinizden razı olsun. Selam ve dualarımızla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Eyl

Yetim Çocuklarımız

06Tem
07Haz

Ben Garip Bir Yolcuyum

16Oca
30Ara