Toplumda Dirlik, Vatanda Birlik - BAHATTİN ÖNER

Toplumda Dirlik, Vatanda Birlik


Cenabı Hakkın insana yüklediği görevler, hem dünyayı hemde ahiret hayatını mamur etme gayesine yöneliktir. Dünyayı herkes için yaşanabilir kılmak ve ahirette kazananlardan olmak Allah'ın bu taleplerine uygun davranmakla mümkündür.

Toplumda her insan bir başkasına muhtaçtır. Muhtaç olmayan, kendi kendine var olan ve varlığını devam ettirebilen yalnızca Allah’tır. birlikte yaşam insanın birlik ve beraberlik şuurunda olması gerekir. Birlik şuurunda olmak, Hak, Adalet, saygı gibi güzel hasletlere sahip olurken, bencillik, cimrilik, yalnızca kendini düşünme, başkalarını yok sayma, çıkarcılık vb, her türlü kötü ahlaktan uzak durmayı gerektirir.

Bizim gibi olmayan bizim gibi düşünmeyen insanları yok saymak, farklılıkları, ayrışma sebebi, adaletin yerine zulmü koymak dirliği ve birliği yok edecek davranışlardır. yalnızca kendi çıkarları için çalışan ve yaptıklarının neticesini düşünmeyenler, dünyanın herkes için yaşanılmaz olmasına yol açacaktır. insanların kendi işledikleri (kötülükler)sebebi ile karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır."(rum 30/41)ayetinde bu gerçeğe işaret edilmektedir.

Selam ve saygıyla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
20Mar
06Haz

İlla Edep..

12Oca
03Oca

Geçmişin Muhasebesini Yapmak

14Ara