2021'e Ait Notlarım... - ABDULLAH FURKAN ÖZKAYA

2021'e Ait Notlarım...


Ne yıl geçirdik. Herşeyi ile unutulmayacak bir yıl.

 Kısmi kapandık,tam kapandık..Ama yılmadık Covid-19 a karşı galip geldik.

Doğal afetler, millileşme hamleleri, müjdeler, açılışlar, kaybettiklerimiz, ekonomik manipülasyonlar ve daha fazlası...

2020 nin sonunda başlayan aşı tartışmalarına karşın ilk adım Ocak ayında Ankara Şehir Hastanesi'nde ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nın olmasıyla çalışmalar hız kazandı..

Şubat ayında yüreğimiz yandı.. 12 canımızın Gara'da şehit haberini almanın üzüntüsünü yaşadık. Şehitlerimiz arasında hemşehrimiz Jandarma Ast. Çavuş Semih Özbey de  vardı.

Bu vesile ile canlarımızı kalleşçe şehit eden PKK ya bir kez daha lanet ediyor, ailelerimize ve aziz milletimize sabırlar diliyorum.

Yine aynı dönemde Türk Sanat Müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu hayatını kaybetti.

Covid-19 ile mücadelede "kontrollü normalleşme" sürecine geçilen mart ayında yerli aşı çalışmaları hız kazandı, Erciyes Üniversitesinde geliştirilen aşı adayının Faz-2 çalışmasının ikinci dozu gönüllülere uygulanmaya başlandı.

TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN AYRILDI

"İstanbul Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı.

Bitlis Tatvan'da Cougar tipi helikopter düştü: 11 şehit verdik.

Helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi.

Oyuncu Rasim ÖZTEKİN' i kaybettik.

Türkiye, Covid-19 tedbirleri kapsamında nisan sonundan başlayarak 17 Mayıs'a kadar süren ve kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasını içeren "tam kapanma" dönemine girdi.

İslami Kesimin yıllardır hayalini kurduğu Taksim Camii açılışı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkeleri ve tüm dünyayı etkili şekilde harekete geçmeye davet etti. İstanbul'un yeni sembollerinden Taksim'e yapılan cami, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.

Haziran Ayı Müjde ile başladı..

Fatih Sondaj Gemisinin, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi Türkiye'de haziran ayının önemli olayları arasında yer aldı.

YERLİ AŞININ ADI AÇIKLANDI

-Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamındaki önlemler bu ayda da gündemdeki yerini korudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Covid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu açıkladı.

BİRÇOK İLDE ORMAN YANGINI YAŞANDI

Temmuz

-Antalya'nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi ile Alanya ve Gündoğmuş, Adana, Mersin, Muğla'nın Marmaris, Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar temmuz ayına damgasını vurdu.

KARADENİZ'DE SEL FELAKETİ

-Rize'de etkili olan şiddetli sağanak sel ve heyelana, Artvin'in Arhavi ilçesinde Kapisre Deresi'nin taşması sele neden oldu.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerler "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi, Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden yangın nedeniyle Kemerköy Termik Santrali boşaltıldı.

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin ardından ülkede bulunan Türk vatandaşları ve TSK personeli Türkiye'ye getirildi.

Tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu, Ortaoyuncular Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Ferhan Şensoy, 70 yaşında hayata veda etti.

Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç ve eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti.

Kasım ortasından itibaren başlayan ekonomik manipülasyonlar, dolar, altın, euro ve hemen hemen tüm sektörlerde meydana gelen zamlar damga vurdu. Ülkemizi ekonomik buhrana ulaştırmaya çalışan güçlere karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurdaki dalgalanmayı durdurarak nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçların devreye alınacağını açıkladı.

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamaların ardından 19 liraları aşan dolara TL karşısında büyük bir kayıp yaşadı. Doların düşmesi ile birlikte sektörlerde indirimler yaşandı.

Hemen hemen her açıklamasında enflasyona karşı asgari ücretliyi ezdirmeyeceğiz diyen Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan yine sözünde durdu. Şahsına olan güveni tazeledi.

Yeni yılda asgari ücretin 4 bin 253 lira olarak uygulanmasına karar verildi.

Hatırlayamadığım veya sizleri okurken sıkmak istemediğim ancak ülkemiz açısından büyük önem arz eden ancak yine de ifade etmek istediğim  Türk Yıldızları, Teknofest ve Milli Uzay Hamleleri 2021 in önemli olayları arasında yer aldı.

Yine 2021 de aramızdan ayrılan hemşehrimiz Güldal Akşit, Kartal Tibet, Kemal Kıuruçay, Özdemir Bayraktar, Mustafa Cengiz'e, Allah tan rahmet sevenlerine başsağlığı dileyerek 2021 yılını noktalamak istiyorum.

Yaşanılan hiçbir olumsuzluk bizi hedeflerimizden lider ve merkez ülke olmaktan alıkoymadı bundan sonrada alıkoyamacak. Bizler bir ve beraber olduktan sonra önümüzde hiçbir engel duramayacaktır.

Üstad Sezai Karakoç 'unda ifade ettiği gibi

"Gün batsa ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır".

2022 yılının şehrimize, ülkemize ve coğrafyamıza hatırlar getirmesini temmeni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 5

  • Oğuzhan Başkan | 02 Ocak 2022 00:57

    2021 in özeti niteliğinde kaleminize sağlık Furkan bey

  • Celal Akbaş | 01 Ocak 2022 22:43

    2021 yılının çok güzel bir özeti olmuş tebrik ederim

  • Celal Akbaş | 01 Ocak 2022 22:41

    2021 yılının çok güzel bir özeti olmuş. Tebrik ederim????????????????

  • Emre Bayir | 01 Ocak 2022 15:06

    Tebrikler güzel yazı ????????

  • Sümeyra | 01 Ocak 2022 15:06

    Tüm yılın özeti olan harika bir yazı olmuş Ellerine sağlık????

YAZARIN SON 5 YAZISI
30May

Başlasın Türkiye Yüzyılı!

27Ağs
13Ağs

Barışın Eseri "Tahıl Koridoru"...

08Mar

Yağa Hücum

31Ara

2021'e Ait Notlarım...