SMA Hastası Safa Pektaş, Yardımlarınızı Bekliyor

SMA hastası Safa bebeğin annesi Pektaş, Kendi evladına hiçbir şekilde müdahale edememek gerçekten çok zor olduğunu ve Safa'nın sağlığına kavuşması için hayırseverlerin desteğini bekliyoruz dedi. Safa Pektaş', sende bir güneş ol, Valilik izniyle yapılan yardımlar şu anda x e  ulaşmıştır, Allah hepinizden razı olsun, Safa'nın kurtulması için zamanımız çok az kalmıştır ve hayırseverlerin ve yine iş adamlarımız ve siyasilerimizin yardımını bekliyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

SMA hastası Safa bebeğin annesi Pektaş, Kendi evladına hiçbir şekilde müdahale edememek gerçekten çok zor olduğunu ve Safa’nın sağlığına kavuşması için hayırseverlerin desteğini bekliyoruz dedi. Safa Pektaş’, sende bir güneş ol, Valilik izniyle yapılan yardımlar şu anda %78 e  ulaşmıştır, Allah hepinizden razı olsun, Safa’nın kurtulması için zamanımız çok az kalmıştır ve hayırseverlerin ve yine iş adamlarımız ve siyasilerimizin yardımını bekliyoruz.

Safa, henüz 2,5 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konulan 9 aylık bebeğin ailesi, yurt dışında yapılan ve maliyeti bir hayli yüksek olan gen tedavisi için kampanya yürütmeye çalışıyor, bu kampanya hala devam ediyor. Anne Asena Pektaş, Bir sağlıkçı olarak herkese müdahalede bulunurken, kendi öz evladına hiçbir şekilde müdahale edememek gerçekten çok zor dedi ve çok üzülüyoruz.

9 aylık Safa Pektaş’a 2,5 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konuldu. Sağlıkçı olan anne ve babası Safa’nın Dubai’deki gen tedavisi için valilik izinli bir kampanya başlattı. Yapılan kampanya şu anda % 78’ lere ulaşmıştır ve buda bizleri büyük bir ölçüde sevindirmiştir. Hayırseverlerin destekleriyle bir an önce tamamlayıp, bebeklerini tedaviye götürmek istiyor.

Baba Fethi Pektaş, Safa’nın sık sıkboğazında tıkanma yaşadığını ifade ederek, “Elimizden geldiğince dikkat ediyoruz ama kas hastalığı olduğu için, gırtlak kısmında tıkanma çok oluyor” dedi. Pektaş, Eşim çocuğumuzun durumunun farkına varmıştı. Biz bebeğimizin şişman olduğunu düşünmüştük. Çocuk doktoru inceleyince, ‘aşırı derecede gevşek bebek’ olduğunu söyledi. Hastaneye gittik Doktor, SMA ön tanısını koydu. Kan testinde de 20 gün sonra SMA teşhisi konuldu. Tanı konulduğunda 2,5 aylıktı, şu an 9 aylık. Bir kampanya başlattık, valilik iznimiz çıktı.

Eşiyle birlikte sağlıkçı olduklarını dile getiren Pektaş, Türkiye’deki bütün sağlıkçıların desteğini beklediklerini ifade etti. Pektaş, kampanyanın şu an %78 lere ulaşmıştır dedi. Safa’nın kurtulması için hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz, İş adamlarımızın desteğini bekliyoruz, Siyasilerimizin desteğini bekliyoruz dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN