Sağlam Raporu Almış Binalara Artık Yavaş Yavaş Geçiniz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, normalleşme sürecinin başlaması için Malatyalılara seslendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, normalleşme sürecinin başlaması için Malatyalılara seslendi. Hasar tespit sonrası evleri salam olan vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Ersoy,” Vatandaşlarımızdan ricamız. E devlet üzerinden binalarının raporlarını takip etsinler. Sağlam raporu almış binalara artık yavaş yavaş geçmelerini özellikle kendilerinden normalleşme sürecinin tamamlanması için ricada bulunuyoruz.” Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem sonrası Malatya’daki sın gelişmeleri değerlendirmek için kamera karşısına geçti.

Öncelikle Malatya’da enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığını belirten Bakan Ersoy, ”Malatya’da geldiğimiz son durum ile ilgili bilgilendirme için buradayız. Bugün itibariyle Malatya’da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Savcılık raporu, afet raporu, bilirkişi raporu gibi süreçleri tamamlanan binaların enkazlarının kaldırma işlemlerine başladık. Prosedürü tamamlanmış binaların güvenlikli alanlara ve numaralandırılmış alanlara kaldırılma işlemleri başlandı. Enkazın taşınacağı yer, numarası kayıt altında ve güvenlik çemberi içerisine alınmış durumda.” Diye konuştu.

Konteyner kentlerin kademeli olarak hizmet vermeye başlandığını anımsatan Bakan Ersoy, ”Konteyner kentlerin yapımına başlandı. 18 noktada şuan için konteyner yerleşim merkezi yapımı için çalışıyoruz. İlk etapta 11 bini aşkın konteyneri hizmete almayı planlıyoruz.  İlk 2 konteyner kentimiz 1110 adet konteyner ile birlikte hizmet vermeye başladı. Konteyner kentlerimiz hizmet vermeye Malatya’da başladı.” Dedi.

Kamu kurumlarının bugün itibariyle faaliyete geçtiğini belirten Ersoy, ”Kamu binalarının hasar tespitleri başladı. Sağlam olan kamu binaları bugün itibariyle tamamı hizmet verir şekilde ve binası hasarlı şekilde olan kamu kurumlarımızı binası sağlam olan kamu kurumlarına taşıyarak kamu birimlerimizin tamamının bugün itibariyle işlemine başladık.” İfadelerine yer verdi.

Normalleşme sürecinin biran önce başlaması için vatandaşların sağlam olan konutlarına geçmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Ersoy, ”Özel mülkiyetteki binaların hasar tespitleri devam ediyor. En geç bir hafta içerisinde tamamı denetlenmiş olacak. Sağlam raporu verilmiş olan binalara vatandaşlarımızın geçip normalleşme sürecinin bu aşamasını da tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız. E devlet üzerinden binalarının raporlarını takip etsinler. Sağlam raporu almış binalara artık yavaş yavaş geçmelerini özellikle kendilerinden normalleşme sürecinin tamamlanması için ricada bulunuyoruz.” Sözlerini kullandı.

Son olarak  kültürel varlıklarda restorasyon çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını söyleyen Bakan Ersoy, ”Son olarak kültürel varlıklar ile ilgili deprem bölgesinde; özellikle mülkiyeti bakanlığımıza veya kamuya ait olan kültürel varlıkların tamamında hasar tespitini tamamladık. İnşallah çok hızlı bir şekilde tekrar restorasyon çalışmalarına buralarda başlayacağız. Vakıf yapıları ile ilgili tespitlerimiz tamamlandı ve koruma çemberleri oluşturuldu. Bunların tekrar restorasyon ihalelerine başlıyoruz.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN