Karakuş, Bu adaylık sadece benim için değil, hepimiz için bir fırsattır

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Karakuş: ‘Bu İlçenin Sıcak topraklarında büyüdüm’

Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, Selçuklu Rönesans ve Acıbadem konteynır kentte yaşayan vatandaşları ziyaret ederek, şikayetleri dile getirdi.
Karakuş konteynır kent ziyaretlerinde vatandaşlar ile bire bir görüşerek sıkıntıları yerinde dinledi ve projeleri hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Karakuş, “Acıbadem Konteynır Kent’te yaşayan vatandaşlarımızı bugün ziyaret ettik ve sıkıntıları bire bir dinledik. Burada yaşayan vatandaşlarımızın acil gıdaya ihtiyaç olduğunu açıklamak isterim. Akabinde Rönesans Konteynırda ise vatandaşlarımız yolların asfalt yapılmadığından şikayetçi. Çamur öbekleri içinde konteynır’da yaşamlarını sürdürmekte ve engelli bireylerimizin buradaki yolların yapılmamasından dolayı çok zor şartlarda hayatlarını idame etmekteler. Yetkililer sadece konteynırı kenti kurmakla kalmışlar. Diğer ihtiyaçları ise halen gerçekleşmemiş.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Battalgazi’de hemşerilerimim şahsıma karşı büyük bir teveccühlerini gözlemliyoruz diyen Karakuş,  “Buda bizi motive etmekle beraber çalışmalarımızı daha büyük aşk ve şevkle yapmamızı sağlamaktadır. Bilindiği üzere Malatya 6 Şubattan daha iyi değil maalesef.  Sahipsiz Malatya diyoruz, kızıyorlar. Yıkılması gereken binaların yüzde 80’i yıkılmış, yüzde 20 halen beklemekte. Orta hasarlı binaların akıbeti de halen belli değil. Esnaf perişan, fiyatlar denetimsiz ve fahiş, arsızlık, hırsızlık rekora doymuyor. Halk şehrin planlaması konusunda bilgilendirilmiyor. Bu nedenle de Malatya akın akın göç ediyor.” İfadelerini kullandı.
Karakuş, “Bu ilçenin sıcak topraklarından büyüyen biri olarak, bütün yaşamım boyunca buranın gelişimi ve refahı için çalışmayı kendime bir görev olarak benimsedim. Sizlerin ihtiyaçları ve hayalleri benim için her zaman öncelik olmuştur. Bu nedenle, ilçemizin tarihi mirasına sahip çıkarken, aynı zamanda modern bir vizyonla geleceğe yönelik adımlar atmayı hedefliyorum. Son yılların bir taraftan pandemi bir taraftan depremin etkileri ile yaşamdan kopuşu azaltmak, yaşanabilir kentler, depreme dayanıklı kentler kurmak, yeniden marka şehir yapmak, huzur şehri kurmak için çalışmak ve bunu sizlerle başarmak istiyorum.” Dedi.
Bu adaylık sadece benim için değil, hepimiz için bir fırsattır diyen Ali Karakuş, “Battalgazi'mizin her köşesinde, her kesiminden insanların sesi olmayı, herkesin endişelerini ve umutlarını anlamayı ve bu dönüşüm yolculuğunda hep birlikte yürümeyi taahhüt ediyorum. Birlikte daha güçlü, daha adil ve daha yaşanabilir bir Battalgazi için elimizi taşın altına koymalıyız. Yerel yönetim anlayışımın temelini, şeffaflık, katılımcılık ve adalet oluşturacaktır. Sizlerin görüşlerini, önerilerinizi ve ihtiyaçlarınızı dinleyerek, karar alma süreçlerine dahil olmanızı sağlayacağım. Sizlerin beklentilerini karşılamak için birlikte politikalar geliştirecek, sorunların üzerine odaklanacak ve çözüm odaklı adımlar atacağım.” Şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN