Halkın Kabul Göreceği STK'larla Uyumlu İsimler Listede Olmalı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Siyasi Partilere çağrıda bulunan Malatya’nın önemli Aktif STK’larından Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Başkanı Murat Maskardan Önemli Uyarı geldi.

HALKIN BENİMSEDİĞİ, STK’LARCA KABUL GÖREN İSİMLER VEKİL ADAYI GÖSTERİLSİN

Çamlıca haber içi
       Yaklaşan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday adayı olmak isteyenlerin Siyasi Partilere müracaatları devam ederken Sivil Toplum Kuruluşlarından da Aday seçiminde Siyasi Partilere uyarılar gelmeye devam ediyor. 

       Halkın benimsediği, Sivil Toplum Kuruluşlarınca kabul gören, donanımlı, Liyakatlı Memlekete Hizmet noktasında artı eğer katacak, birilerinin değil halkın adayı olacak isimlerin listelerde olmasını istediklerini belirten Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Başkanı Murat Maskar Siyasi Parti Genel Başkanlarına seslendi.

        Genel Başkan Maskar” Önümüzde Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren önemli bir seçim atmosferine girdik. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri gerçekleştirilecek. Öncelikle Vatana Millete hayırlı olmasını diliyoruz.

        Siyasi Parti Yöneticilerinden Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Millet olarak özellikle isteğimiz Milletvekili adaylığı belirleme sürecinde Ankara’dan listelerin yapılması değil, Birkaç ismin masa başında aldığı kararlarla değil, Senin benim hatırıma şu isim olsun isteğiyle değil, Sahada çalışmalar yapılarak halktan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından görüşler alınarak Listelerde Milletvekili isimlerinin oluşturulması.

         Sık, Sık Farklı Partilerden bizlerde aranıyor görüşlerimiz alınıyor. Maalesef sonradan listeler açıklandığında ithal isimler, Halkta kabul görmeyen isimler listede olabiliyor. Bunları hep yaşadık. Bari bu defa siyasi partilere çağrımız Halkın ve STK’lara kulak verilmesi. Yoksa seçim sonrası bu sürpriz neden oldu? Nerede yanlış yaptık? Diye sorarlar.

KONULARA VAKIF ÜLKE VE İLİNİN MENFAATLERİNİ GÖZETEN İSİMLER VEKİL OLMALI

     Bizim isteğimiz Halkla barışık kabul gören isimlerin olması. Ankara’da masa başında vekil tayin edilmesini istemiyoruz. Bunun ne ülkeye ne de millete faydası olur. Ülkesinin ve İlinin çıkarlarını ön planda tutan, Donanımlı, vizyon sahibi, İleriyi Görebilen, dürüst, liyakatlı, Devletine ve Milletine faydalı olabilecek Memleketine artı değer katabilecek, herkesi kucaklayabilecek, geçmişi temiz isimlerin olmasını istiyoruz. 

       Milletin içerisinde olmayan STK'ların, Kapısını dahi bilmeyen, istişareyi anlamayan isimler olmamalı bizlerin beklenti ve düşüncelerimizi Siyasi Parti byöneticilerimizden adaylık sürecinde değerlendirmelerini istiyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN