Et Fiyatlarına Yapılan Zamlara Et ve Süt Kurumu'ndan Müdahale Yolda

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

        Son aylarda Türkiye gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden et fiyatları son hızda artışına devam ediyor. Yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kırmızı et fiyatlarına yapılan zamlara Et ve Süt Kurumu’ndan sert darbe geldi. İşte et fiyatları hakkındaki son gelişmeler…

       Son zamanlarda et fiyatlarına yapılan zamlar sık sık gündemde yer alırken artan fiyatları ESK’dan darbe geldi. Kırmızı et fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar sonrasında Et ve Süt Kurumu da fiyatlara dur dedi. Yapılan zamlar hakkındaki açıklamalar Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'ndan geldi. Vatandaşların alışverişlerinde bir değişiklik oldu mu? sorusunu yönelten Gaytancıoğlu, "Bundan 5 sene önce kaç tane hayvan kesip satabiliyordunuz bir ayda?" ifadeleri ile et fiyatlarına yapılan zamları eleştirdi.


        Kırmızı et fiyatlarının ₺260 TL'ye kadar ulaştığını işaret eden Gaytancıoğlu, 3 ay öncesinde kıymanın kilogram fiyatının 180 TL olduğunu belirtti. İşte et fiyatları hakkındaki son gelişmeler…

KIRMIZI ET FİYATLARINA DUR DENİLDİ

       Son aylarda kırmızı et fiyatlarına yapılan zamlar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Vatandaşlar tarafından sıkça eleştirilen bir konu olarak karşımıza çıkan et fiyatları da Et ve Süt Kurumu’nun gündeminde yer alıyor. Artan fiyatlar can sıkıcı bir duruma ulaşırken Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı et piyasasına müdahale etmesini beklediklerini söyledi.

          Artan kırmızı et fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Tunç,“ESK'nin ithal hayvan veya karkas et müdahalesi kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin önüne geçebilir. Belki bir nebze düşürebilir" ifadelerini dile getirdi.

Kaynak: www.karar.com

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN