Doğanşehir Bölgenin Tarım, Sağlık , Kultür ve Turizm Merkezi Olacaktır

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt , Doğanşehir Bölgenin Tarım, Sağlık , Kültür ve Turizm Merkezi Olacaktır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ve AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Hasan Kaplan ve Mustafa Birişik, Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesini Ziyaret etti.

Basın Bizleri Milletimize Ulaştıran En Önemli Kurumdur

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Malatya'nın uzak ilçelerinden biriyiz. Bu nedenle pek Malatya basın ve medya mensubu kardeşlerimizle bir araya gelemiyoruz, uzun süredir siz değerli kardeşlerimizle planladığımız ziyaretlerimizi şimdi gerçekleştirmeye başladık. Bizler basını, basın mensuplarını ve tüm medya kuruluşlarını önemsiyoruz çünkü medya ve basın herkes için olduğu gibi bizler için de bir iletişim alanıdır. Yaptığımız çalışmaları ve hizmetleri insanlara ulaştırma noktasında medya devreye giriyor. Medya üzerinden insanlara daha çok ve daha hızlı ulaşıyoruz İfadelerini kullandı.

Rahmetli Vahap Küçük Başkanımızın Doğanşehir'imize Büyük Katkıları Oldu

Başkan Zelyurt, Rahmetli Vahap başkanımız genelde birçok konuda kendi imkânlarını kullanırdı. Örneğin Belediyeye ait makam aracını kullanmazdı. Kamusal birçok gideri de kendi imkânlarıyla karşılayan bir kişiydi. Dolayısıyla hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak güçlü bir kişiydi. Bu yüzden devlet tarafından yapılması gereken belediye hizmetlerini de çok alamazdı. Çünkü bunları kendi imkânlarıyla karşılardı. Örneğin ilçemize 100 yataklı devlet hastanenin kazandırılması Merhum Vahap Küçük’ün katkılarıyla olmuştur. Bunun yanı sıra Anadolu İmam Hatip Lisesi dahil olmak üzere birçok okul, spor tesisler, kapalı spor salonu gibi büyük tesirlerin yapılmasında büyük emeği geçmiştir. Araç alımı ve benzeri hizmetleri de kendisi karşılardı. Merhum Vahap başkandan eksik kalan kısımları da biz tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Doğanşehir Millet Bahçesinin Büyük Bir Kısmını Tamamladık

Doğanşehir Millet Bahçesinin büyük bir kısmının tamamlandığını aktaran Başkan Zelyurt, Belediyelerin de bazı yatırımlara ihtiyacı var. Bu konuda da kalan eksikleri bizler tamamlamaya çalışıyoruz. Bunları tamamlamaya çalışırken Malatya Milletvekillerimizden de büyük destek alıyoruz. Ankara’dan ne talep ediyorsak Bakanlarla bizzat randevu alarak bizimle birlikte geliyorlar. Vahap Küçük Başkanımız tarafından gündeme getirilen Millet bahçesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan alacağımız 1 Milyon civarında paramız var. Bu konuda Murat Kurum Bakanımla görüştüm. Bu parayı harcadık. Sonra 1 Milyon 750 Bin TL daha aldık. Bu şekilde millet bahçemizin önemli bir kısmını tamamladık diye konuştu.

Gençlik Merkezi Şehir Merkezinde Hayata Geçireceğiz

İlçeye Gençlik Merkezi kazandıracaklarını belirten Başkan Zelyurt,”Vahap Başkanımız döneminde projelendirilen Gençlik Merkezi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İptal edilen ihalemiz yeniden yapıldı. Yarı olimpik bir havuz, Kapalı spor salonu ve içinde tenis kortunun da yer aldığı gençlik merkezini de yaparak kısa sürede halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Rahmetli Vahap başkanımızın gençlik merkezi planını şehir merkezinde hayata geçireceğiz. İlçe merkezinde ve Polat, Erkenek Sürgü, Kurucaova gibi büyük mahallelerimizde park çalışmalarımız devam ediyor. Küçüklü Mahallesinde köprü çalışmaları devam ederken vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyoruz.

 Doğanşehir'de Kültürel ve Sportif Faaliyetlere Büyük Destek Veriyoruz

Sportif faaliyetlere desek verdiklerini anımsatan Başkan Zelyurt,”Belediyemiz bünyesindeki bir yeri Sportif faaliyetler için tahsis ettik. İlçe merkezimizde spor çalışmalarını yürüten Doğanşehir Belediye spor takımına ve İlçemizdeki diğer 3 spor kulübüne de belediye olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. Araç desteklerinden, malzeme desteğine yönelik ayni yardımlarla gençliğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Doğanşehir halkımızın isteği üzerine çoğunluğu mahalli sanatçılardan oluşan 17 sanatçının katıldığı bir birlik ve beraberlik şöleni düzenledik.” diye konuştu.

Tüm Mahallelerimizi Kilit Taşı Döşeyerek Çamurdan Kurtaracağız

Belediyeye ait diğer hizmet yatırımlarını sıralayan Başkan Zelyurt, sözlerini şöyle sürdürdü, ”Şunu da belirmek isterim ki, ne yaparsanız yapın milletin baktığı bir şey var. Millet kapısının önüne bakıyor. Bu nedenle de mahallelerimizde ciddi anlamda kilitli taş çalışması yapıyoruz. Bu çalışmamız çok geniş bir alanda devam ediyor. İlk yağış düşene kadar ilçemizin 9 mahallesinde kilitli taş çalışması devam ediyor. Şu anda 100 bin metrekare civarında kilitli taş çalışması yaptık. Yollar ile kapılar arasındaki çamur bağlantılarını kopardık. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle de önümüzdeki süreçte de tüm mahallelerimizin bu sorununu çözmeyi planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle çok uyumlu bir çalışmamız var. Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Başkanımız aracılığıyla MASKİ başta olmak üzere Belediyenin tüm kurumlarıyla çok önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Altyapı Çalışmalarımıza MASKİ İle Birlikte Aralıksız Devam Ediyoruz

Bu çalışmalarda altyapı malzemelerini belediye olarak biz taşıyoruz. Kamyon, işçi ve malzeme desteği veriyoruz. Birlikte güzel bir çalışma yaparak vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Verilen desteklerle, Yolkoru, Çavuşlu, Fındık, Karanlıkdere, Karadere, Güzelköy, Gövdeli gibi mahallelerimizin bazı yollarını yaptık. Altıntop ve Berge, Örencik Mahallelerimizde yol çalışmalarına devam ederken, Polat, Dervent Dağı’nda bulunan turistik değerli Sulu Mağara bölgesinde de çok ciddi yol çalışmalarını yaptık. MASKİ tarafından ilçemizdeki atık suların arıtılmasına yönelik tesis çalışmaları devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının ardından yolların yeniden ıslahı için de gereken çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.

Büyükşehir Belediyesi ile dayanışma ve birlik berberlik içerisinde hem çalışmalarımıza hem da vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz. Yol, İçme suyu, Park çalışmalarımızla, Spor tesislerimizle, kilitli taş çalışmalarımızda ilçemizdeki tüm mahallelerimize ve halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Kilitli taş çalışmalarında 35 Mahallenin tamamında çalışma yapıyoruz. Bunlar içinde 4 tane belde var. Çok büyük mahallelerle birlikte 39 Mahallelerimizde bu çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Başkan Zelyurt Bizleri bugün en güzel şekilde ağırlayan Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve Yönetimine teşekkür edip başarılar diledi.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Zelyurt Başkanımın çalışmalarına yakından şahit oluyoruz. Merhum Vahap Küçük Başkanım görev süresince çok başarılı bir yönetim sergiledi ve Doğanşehir'in çehresini değiştirdi. Böyle başarılı bir Belediye Başkanından sonra göreve yeni gelecek başkanın yöneticiliği merak konusuydu. Ama Durali Zelyurt Başkanım kısa bir zaman içerisinde o kadar başarılı oldu ki Rahmetli Vahap Küçük Başkanımın hayallerinin gerçekleşmesini bir bir gerçekleştirdi. Umuyorum ki Zelyurt Başkanım Doğanşehir'i bir tarım merkezi , bir Turizm merkezi Doğası , Havası ve Suyunun eşsiz güzelliği ile bir Kamp merkezi haline getirecektir. Bu ziyaret vesilesi ile sayın Zelyurt Başkanıma ve Meclis Üyelerine şahsım ve Yönetimim adına teşekkür ediyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN