Deprem felaketinde üçüncü gün...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsıldık. Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere 10 ilimiz yerle bir oldu. İki büyük depremde hayatını kaybeden sayısı 7 bin 108'e yükseldi. Arama-kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan OHAL ilan edildiğini duyurdu. Öte yandan THY ve Pegasus Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerinin ücretsiz olacağını açıkladı. 

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AFAD yapılan açıklamada; "SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7 bin 108 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 40 bin 910 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.
 
Deprem nedeniyle 10 ilde 3 ay süreyle ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL kararı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. OHAL ilanı 9 şubat günü TBMM Genel Kurul onayına sunulacak.
 
Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde şiddetli hissedildi. Bölgede çok sayıda da artçı sarsıntı kaydedilirken arama-kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.
 
Diyarbakır'da merkez Bağlar ilçesinde bulunan Hisami Apartmanı'nda 56 saat sonra 40 yaşlarındaki Hediye Aslan isimli bir kadından ses alındı. Arama-kurtarma çalışması yürüten ekibe iyi olduğunu ileten Aslan, yoğun çalışmalar sonucu kurtarıldı.
 
İlimizde de deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmekte. Yıkılan binalar depremin büyüklüğünü ortaya koyarken, Devletimiz tüm imkanlarını yaraları sarmak için seferber etti.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN