Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Göktaş'tan Mitinge Davet

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Ankara'da yapılacak mitinki için emeklilerimizi davet ediyoruz dedi. Değerli Basın Emekçileri Ülkemizin Gariban Emeklileri Ve Bugünün Çalışanı Yarının Emekli Adaylarına Çağrımızdır. Bu Gün Birlik Ve Beraberlik Günüdür, Hep Birlikten Emeklilerimizin Haklarını Savunmak İçin Bir Araya Geliyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Ankara’da yapılacak mitinki için emeklilerimizi davet ediyoruz dedi. Değerli Basın Emekçileri Ülkemizin Gariban Emeklileri Ve Bugünün Çalışanı Yarının Emekli Adaylarına Çağrımızdır. Bu Gün Birlik Ve Beraberlik Günüdür, Hep Birlikten Emeklilerimizin Haklarını Savunmak İçin Bir Araya Geliyoruz.

26 Mayıs 2924 tarihinde ana muhalefet partisi CHP nin organize ettiği emekliler mitingine Birleşik emeliler sendikası olarak katılım daveti aldık. Üyelerimiz ve diğer emeklilerle yaptığımız görüşme ve anket sonuçları bu eyleme katılımın mecbur olduğumuz zaten son yirmi iki yılda yaşadıklarımız bizi meydanlara dökecektir. Son yirmi yılda elimizden alınan haklarım iz için emekliler olarak hep suskun kaldığımız her hakkımız alındığında bunu sineye çekip binada şükür dediğimiz için bugün yoksulluk sınırının altıda biri açlık sınırı yarısına mecbur olduk. biz emekliler olarak sizden zenginlere beşli çetelere verdiğiniz kıyağı istemiyoruz hakkımızı verin yeter.

25 30 yıl ödediğimiz primlerin vergilerden doğan hakkımızı istiyoruz. Her ay devlete ödediğimiz primlerin çalışma hayatimizin sonra yaşlılığımızda insan onuruna yakışır bir yaşam sürelim diye devlete güvenip ödedik primleri SGK ya debilde altın döviz olarak tasarruf etseydik bugün aldığımız maaşın iki üç katlı maaş alıyor olurduk.

Bu iktidar sahipleri 2002 de iktidara geldiği zaman en düşük emekli aylığı asgari ücretin yüzde kırk fazlasını alıyordu. İl 2024 emekli maaşı asgari ücretin yarısı olmuş. Bu gurur iktidar sahiplerine aittir emekli maaşı ve yoksulluk sınırı ile dünyanın en son ülkesi olmuş yaşam kalitesi bakımından sondan ikinci olduk. Bunlara sebep hep bu haksızlıklara partizanca bakıp ses çıkarmamız sebep olmuştur. 2002 yılında bir emekli maaşı ile 13 çeyrek altın alınıyorken bugün 2,5 çeyrek ancak alınabiliyor.

Bunun suçlusu iktidar sahipleri değildir. Bunun suçlusu ve sorumlusu her hakkı elinde alındığında sessiz kalan tepkisiz kalan örgütlü olmayı erteleyen ve kaderine razı olan emeklinin kendisidir. Hiç bir iktidar sahibi hakkını istemeyene hakkının pesine düşmeyene hakkını vermez. Emekliler hayatının sonbaharında aç karnımı nasıl doyurun nasıl insan onuruna bir yaşam sürerim deseydi bugün açlık sinirini değil hangi ülkede daha rahat bir tatil yapardık onu konuşuyor olurduk.

Bugün sağlık problemimiz randevu alamıyorum değil de hangi hastane hangi doktor daha iyi onun derdine düşmüş olurduk. Depremzede emeklilerin problemi kitaplara değil ansiklopedilere sığmaz ama dinleyen çözüm arayan yok deprem sonrası verilen vaatler özellikle cumhurbaşkanın verdiği sözler unutuldu. Özellikle depremzede emeklilere maddi destek verilmelidir emekliye verince bölgenin esnafında üreticisinde kazanacaktır yani para kasada değil piyasada dönecektir.

Emekliler olarak bu mitinge katkı ve destek verilmelidir. Bu mitinge destek vereceğiz kadar çok sebebi varkı kitaplara sığmaz

Kısaca sevgili emekli dostlar 26 Mayıs Pazar günü yapılacak olan emekli mitingine tüm emekli dostları katılmaya davet ediyoruz bugün elimizden alınan veya verilmeyen haklarımızı istemek için bugün yaşadığımız hayat şartlarına itiraz etmek için meydanlarda haykırmamız gerekiyor. Meydanda il ursak kaybedecek bir şeyimiz yok ama ya sesimiz duyulursa kazanırsak çok şeyimiz olacak. En azından böyle günlerde birlik beraberlik içerisinde olalım ki iktidar sahipleri emekliyi ciddiye alsın inanıyoruz ki son seçimler sonrası ciddiye alacaktır.

Birleşik emekliler sendikası olarak tüm emeklilere çağrımızdir.26 Mayıs'ta yapılacak olan emekli mitingine katılalım. Ulaşım masrafları CHP tarafından karşılanacaktır. Katılacak olan emekli dostlar Birleşik emekliler sendikası Malatya şubesine ad soyad TC kimlik numarasını TLF numarası ile müracaat edelim. Bülten

Haydar Göktas

0530 1103663

Ali Kadıoğlu

0535 819 8196

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN