Genel Başkan Taşçı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açık Mektup

Hak-Bir Çalışanlar Ve Emekliler Derneği Genel Başkan Mustafa Taşçı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Bir Mektup Yazarak Emeklerimizle İlgili Taleplerini Dile Getirdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

HAK BİR Çalışanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Taşçı’nın Açıklaması Şöyle.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Kamu görevlileri, ihtiyaç halinde ücretli ve üç aylık bir süreyle vekâleten görevlendirilebilir. Ancak Bakanlık uygulamalarında ise bu sürenin aylar değil üç, beş ve altı yıl gibi uzun süreli kamu personelinin vekâletle görevlendirildiği görülmektedir.

Vekâletle görev yapan kamu personelinin Sosyal Güvenlik Kurumuna veya kendi kurumuna başvurarak vekâletle geçen hizmetlere ait ücretinin ödemesini veya emekliliğe sayılması için HİTAP (Hizmet Takip Cetveli)’a tescil edilmesini talep ettiklerinde,  Bakanlık veya Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen cevabi yazılarda bunun mümkün olamayacağı belirtilmektedir. Oysa vekâletle geçen sürelere ait ücretin ödenmemesi veya emeklilik sürelerine sayılmaması Anayasaya göre bir insan hakkı ihlalidir.

Öte yandan, pek çok sayıda şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı gibi vekâlet eden kamu personelinin haklarının ihlal edildiği iddiasıyla açılan davaların reddedildiğini görmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sizden talebimiz; a) Bugüne kadar vekâletle görev yapan kişilerin ücretinin ödenmesi, b) Vekaletle görev yapan kişinin hizmetlerinin HİTAP’a tescil edilmesinin mümkün kılınması, c) Kamu yönetiminde hak kaybına neden olan bu tür vekalet uygulamalarının kaldırılması hususunda gereğinin yapılmasını kamuoyu, çalışanlar ve emekliler adına arz ve rica ediyoruz.

Mustafa TAŞÇI

Genel Başkan

Hak-Bir Çalışanlar Ve Emekliler Derneği

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN