Başkan Kızıldaş, Bu Kıvılcımı Şehrimizin Büyütmesini Bekliyoruz

Arguvanspor Yeni Yönetimini Ve Teknik Direktörünü Belirledi. Mehmet Kızıldaş, Bu Takımı Tüm Şehrin Sahiplenmesini İstiyoruz

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya’mızı önümüzdeki sezon TFF 3. Lig 3. Grup’ta temsil edecek Malatya Arguvanspor’umuz seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. 4 Ağustos Perşembe Günü yapılan kongrede başkanlığa Cemal Altun getirildi. Geçtiğimiz sezon takımın yaşadığı şampiyonlukta önemli katkısı olan İş İnsanı Cemal Altun, görevine bu sezon da devam ederken yönetimde birçok yeni isim yer aldı. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş başkanlığında toplanarak bir akşam yemeğinde buluşan yeni yönetim kendi arasında görev dağılımını da gerçekleştirdi. Buna göre yeni yönetimde yer alan isimler ve görev dağılımı şu şekilde oluştu:

İŞTE YENİ YÖNETİM:

Başkan: Cemal Altun, İkinci Başkan: Mehmet Maden, As Başkan: Prof Dr. Sezai Yılmaz, As Başkan: Ali Kılıç, Futbol Şube Sorumlusu: Ali Haydar Arslantürk, Mali İşler Sorumlusu: Mustafa Eren, Basın Sözcüsü: Ali İmran Marasalı, Alt Yapı Sorumlusu: Veysel Dağılmışgül, Tesis Sorumlusu: Tahsin Hız, Taraftar Sorumlusu: Mahir Işık. Zafer Kılıç, Emre Can Altun, Aktan Güler yönetim kurulu üyesi.

CEMAL ALTUN: MALATYA FUTBOLUNA YENİ BİR HEYECAN GETİRMEK İSTİYORUZ

Yeni yönetimiyle birlikte ilk toplantısını gerçekleştiren ve bu sezonki hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Cemal Altun, “Yeni yönetimimiz başta bizlere, tüm camiamıza ve şehrimize hayırlı olsun. Tabi süreç olarak bakıldığında biraz ağırdan almış gibi olduk. Ama yönetime talip olanlar, farklı planlar vardı. Mehmet Kızıldaş Başkanımızla birlikte bu kulübü en iyi noktaya getirebilecek en güçlü oluşum hangisi olacaksa biz gönül rahatlığıyla devredebileceğimizi söyledik. Ancak gelişmeler, görüşme trafikleri bizlere biraz zaman kaybettirdi. Fakat biz görevden kaçamazdık. Mehmet Başkanımla beraber Malatya’yı kucaklayan, şehrin tüm değerlerini sahiplenen, gerek iş dünyasında gerekse de futbol camiasında saygı duyulan isimleri bir araya getirerek gönlü zengin, istişareye açık, spor camiamızla barışık bir yönetim oluşturduk. Kısa sürede hocamızı belirledik. Transfer çalışmalarımız için ilgili kurulları oluşturduk. İlk kez 3. Lig’de olacağımızdan tesis, barınma, konaklama, idman ve maç sahaları gibi çözmemiz gereken acil konularımız var. Bir taraftan yeni bir takım oluştururken, diğer taraftan lige en hazır hale gelmek için tüm yönetimle var gücümüzle çalışacağız. Amacımız son yıllarda heyecanını kaybetmiş, karamsarlığa girmiş, düşüşe geçmiş Malatya futboluna yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirmek.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN KIZILDAŞ: BU KIVILCIMI ŞEHRİMİZİN BÜYÜTMESİNİ BEKLİYORUZ

Yönetime seçilen isimlere hayırlı olsun temennisinde bulunan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise “Bugün bizim için özel bir gün. Belki yıllar sonra Malatya futbolu için tarihi bir gün olmuş olacak. Malatya’mızın tüm renklerini, güzelliklerini, zenginliklerini içinde barındıran, tam da hoşgörü memleketi olan Arguvan’ımızı temsil edecek bir yönetim oluşturduk. Her düşünceden insana yönetimimizde yer verdik. Yönetim belirleme ve teknik heyet, transfer konularında biraz geç kaldık. Ama bunu yeni yönetimimiz kısa sürede telafi edecektir. Malatya’mız için en iyisini planlarken, bazı görüşmelerimiz maalesef olumsuz neticelenince Cemal Başkanımızla çıktığımız bu yolda devam kararı aldık. Tabi tüm spor kamuoyu bizden çok şey bekliyor. Haklılar da. Bu beklenti sorumluluklarımızı ve baskıyı artırıyor. Şehrin futbol adına geleceği için umut kaynağı olduk. En önemlisi de 7 bin nüfuslu ilçe takımıyken 2 milyon Malatyalı’nın ortak paydası haline geldik. Buradan tüm camiamıza sesleniyoruz. Şehrimizin tüm paydaşlarına, siyasilerine mülki amirlerine sesleniyoruz.

Malatya’yı kucaklayan bir yönetim oluşturduk. Tüm Malatya’mızın da bu takımı sahiplenmesi gerekiyor. Taraftarımızın, yerel medyamızın, spor camiamızın bizimle birlikte hareket etmesini bekliyoruz. Ne Yeni Malatyaspor’u ne de hiçbir kulübümüzü kendimize rakip olarak görmüyoruz. Hiçbir takımın da alternatifi değiliz. Yeni Malatyaspor’umuzun yeniden Süper Lig’e çıkması en büyük temennimiz. Onların seve seve proje kulübü, pilot takımı olabiliriz.

BAL’daki kulüplerimizin hepsi bizim kardeş takımlarımız. Spor kamuoyu için bu kulübü bir fırsat olarak sunmak istiyoruz. Herkes bu kulüpte kendini antrenör, oyuncu, üye, yönetici, taraftar olarak görebilir. Şehrimizin sporu adına; başarılı, ahlaklı sporcular yetiştiren, Malatya’nın futbol potansiyelini Türk futboluna açan, şampiyonluklar hedeflerken, borçlanmadan yoluna devam eden kalıcı bir kulüp olmak istiyoruz. Sivil bir yönetimimiz var. Kulübün adından belediye kısmını çıkardık. Malatya Arguvan Spor yaptık. Yönetimimiz iyi niyetleriyle, öz bütçesiyle yola çıktı. Şimdi bu kıvılcımı şehrimizin büyütmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Mavi-Beyazlı yönetim Teknik Direktörlük için Ergun Işık ile anlaşmaya varırken, Kulüp Müdürlüğü görevine Erkan Bakan getirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN