Başkan Dağ'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Vekili Ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Vekili Ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı. Başkan Dağ’ın Mesajı Şöyle:

Başkan Dağ, Aziz Milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük hediyesi olan Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlarken, büyük bir millet olarak güçlü bir devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşamaktayız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türk Milleti’nin canı pahasına verdiği bu mücadele 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle adeta taçlanmış ve tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye’yi çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için siyasal alanda, bayındırlıkta, toplumsal ve hukuk, eğitim sanayi alanında, tarım alanında, ekonomi ve ticaret alanında birçok atılım gerçekleştirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o gün adımlarını attığı atılımlar bugün daha da artarak aynı azim ve kararlılıkla atılmaya devam etmektedir. Gerçekleştirilen atılımlar, ülkemizi bugün sadece bölgesinin değil, dünyanın yakından takip ettiği güçlü bir devlet haline getirmiştir.

 Büyük bir medeniyetin ve şanlı bir mazinin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği kalkınma hamlelerine imza atmış, dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz tek vücut olarak dünyanın en güçlü ekonomilerinden, ordularından birine sahip olan ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacak, her zaman şükran ve minnetle yad edeceğiz.

Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Vekili ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Bu duygu ve düşüncelerle; Bu aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor ve Cumhuriyet Bayramımızı Kutluyorum Dedi.

Zeki DAĞ

Anadolu Basın Birliği Genel Başkan

Vekili ve Malatya Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN