Malatya Valisi Hulusi Şahin'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı İstiklal Mücadelemiz; Atalarımızın, üstün cesareti, azmi ve kararlılığıyla tam ve kesin bir zaferle kazanılmıştır. Atatürk'ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” sözüne uygun olarak Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmiştir.

Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip milletimizin bağımsızlığının sembolü olan Cumhuriyet, milletimizin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan ve bayrak uğrunda inanç ve kararlılıkla giriştiği varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir.

Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir.

Aziz Milletimiz Cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edecek azim ve kararlılığa sahiptir. Ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek ve gelecek nesillerimize daha güçlü bir Türkiye bırakmak için el birliği ile fedakârca çalışmak, bizlere bu güzel vatanı armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir.

 Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünü büyük bir heyecanla kutladığımız bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet ülkeyi bizlere miras bırakan şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Hulusi ŞAHİN

  Malatya Valisi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN