Başkan Yılmaz;  Tütün Baronlarının Yanında Değil, Üreticimizin Yanında Olacağız

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Yönetim Kurulu Üyeleri ve Doğanşehir İlçe Başkanı İle Birlikte Doğanşehir'de Tütün Üreticileri  ve Çiftçilerle Bir Araya Geldi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Dış Kaynaklı Tütün Baronlarının Yanında Değil, Milli ve Yerli Tütün Üreticimizin Yanında Olacağız Dedi.

Doğanşehir'li tütün üreticileri, Başkan Hakan Yılmaz'a yaşadıkları sorunlar ve sıkıntılar hakkında bilgi vererek tütün satışına konulan yasağın bir an önce kaldırılmasını istediler.

Doğanşehir Tütün Ekicileri ve Çiftçiler Platformu Üyeleri yaptıkları açıklamada, ilçe halkının büyük bir geçim kaynağı olan tütün ile ilgili çıkan yasanın acilen değiştirilmesini yoksa yasanın bu haliyle kalması durumunda artık hiçbir Doğanşehir'linin tütün ekemeyeceğini ve büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacaklarını söylediler. Üreticiler yasa çıkmadan önce ilçenin geçim kaynağının büyük bir bölümünün tütün üretimi olduğunu , bunun haricinde elma , nohut ve kayısı gibi ürünlerden geçimlerini kısıtlıda olsa sağladıklarını söyleyen üreticiler, asıl geçim kaynaklarının tütün olduğunu, eğer tütün ekmez ve biçmez isek, ne geçimizi sağlayabilir ne çocuklarımızı okutabiliriz dediler. Geçim kaynağımız tütüne konan yasak Doğanşehir halkını ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Bizler tütünümüzü satamaz ve Pazar bulamaz hale geldik. Eskiden İlçe dışına tütünümüzü pazarlarken şimdi elimizden çıkaramıyoruz. Ektiğimiz tütünü elden çıkaramadığımız için evlerimizde ve depolarımızda çürür hale geldi. Sizlerden Doğanşehir halkının sesi olup sesimizi duyurmanızı talep ediyoruz.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Basit usul vergi sistemi ile tütün üreticisi kardeşlerimizin çiftçilerimizin kayıt altına alınması çiftçi kayıt sistemimize mutlaka üreticimizin kayıt edilmesi yıllardır milli ürünümüz olan tütünümüzün kayısı gibi elma gibi , fasulye ve patates gibi diğer tarım ürünleri gibi milli bir ürün olarak kabul edilmesi gerekir. Tütün üretiminin sanki bir esrarmış gibi eroinmiş gibi muamele görmesi doğru değildir. Bununla ilgili yasal düzenlemenin acilen yeniden yapılıp kargo ve nakliye taşımacılığında yeniden düzenleme ile serbest hale getirilmesi gerekmektedir.

Başkan Hakan Yılmaz konuşmasında, Tütün ile ilgili 1 Ocak 2022'de Çıkartılan kooperatif yasası çiftçinin lehine gibi gözükse de aslında çiftçinin aleyhine olan bir yasadır. Çıkartılan bu yasa daha çok uluslararası tütün şirketlerinin ve sermaye baronlarının işine gelmektedir. İnşallah en kısa zamanda yapılan bir seçimde iktidara gelip Siz tütün emekçilerinin emeklerini bu şirketlere ve sermaye baronlarına terk ettirmeyeceğiz. Bu yasakla sadece tütün üreticileri değil, milyonlarca insan işsiz ve aşsız kalacaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi bu yasayla ilgili bir yıl önce tütün sorununu Meclis gurup toplantısında gündeme getirdi ve sizlerin sesi oldu. Biraz öncede söylediğim gibi İnşallah en kısa zamanda iktidara geldiğimiz gün tüm çiftçilerimizin sorunlarını çözerek , ithal eden değil üreten bir Türkiye haline getireceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR