Adıyaman Vali Yard. İhsan Maskar'a Hemşeri Ziyareti

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Adıyaman İline giden Malatya Battalgazili Mahalle Muhtarları ve Akçadağder Genel Merkez Yöneticileri Adıyaman Vali Yardımcısı İhsan Maskar'a da ziyarette bulunarak misafir oldular.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 Malatya’dan heyet olarak Temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Adıyaman’a giden AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, Başkan vekili İşadamı Ramazan Bozkurt, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan İnceoğlu, Battalgazi Mahalle Muhtarı Mehmet Boğa, Hanımınçiftliği Mahalle Muhtarı Yusuf Dönmez, Karabağlar Mahalle Muhtarı Mehmet Balta, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Doğan Durmaz, Malatya  Eski Meclis Üyesi Veysi Yılmaz, Adıyaman Vali Yardımcısı İhsan Maskar’ı makamında ziyaret ettiler.

Adıyaman ziyaretlerinde Malatya’dan gelen heyete 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Adıyaman İl Başkanı İşadamı Ömer Çiçek’te eşlik etti.

Malatya ve Adıyaman illerinin yakın komşu olduğunu ve Aile akrabalık bağlarının iki il arasında yoğun olduğunu dile getiren Adıyaman Vali Yardımcısı İhsan Maskar ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttiği konuşmasında” Bugün Adıyaman İlimize gelen Malatya Mahalle Muhtarlarımız ve AKÇADAĞDER Genel Merkez yöneticilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Malatya’da önemli bir Adıyaman nüfusu var. Çok aileler Akraba olmuş, aileler arasında ziyaretlerde bulunuyorlar. Malatya ve Adıyaman’ın arasında uzun yıllara dayanan bir dostluğu var. Gelenek görenekleri yaşam biçimleri  hemen, hemen aynı.  Bu nedenle Malatya’dan Adıyaman’a Adıyaman’dan Malatya’ya geliş gidişleri çok. Bizleri ziyarete gelen Malatya’nın mahalle muhtarlarından bir çoğu aslen Adıyamanlı. Akrabaları 2 ilde de var. Adıyaman ve Malatya ayrılmaz iki kardeş ildir.”

AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ise” Adıyaman Vali Yardımcımız Sayın İhsan Maskar’ı gelmişken ziyaret edip misafir olalım dedik. Birlikte Geldiğimiz Mahalle Muhtarlarımızın çoğu  Aslen Adıyamanlı. Kadim iki Kardeş şehrin insanları arasında çok büyük akraba bağları var. Bizleri misafir eden hemşerimiz Adıyaman Vali Yardımcısı İhsan Maskar’a teşekkür ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN