Yeşilyurt Belediyesi Meclisi Toplantısı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri tek tek görüşüp karar altına aldı.
Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 05 Nisan 2023 Tarihli Nisan Ayı Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi 2022 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdikini görüşüp onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gönderilen Yeşilyurt İlçesindeki Yapı Güvenliklerine ilişkin gündem maddesini İmar ve Hukuk İhtisas Komisyonuna havale ettikten sonra Mayıs Ayı Toplantısını tamamladı.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran Ayı Toplantısı için 07 Haziran 2023 Çarşamba Günü saat 14:00’de yeniden bir araya gelecek.

Bu arada meclisde bir konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel,"Topsöğütte belediyenin sosyal konut olarak yaptığı ve ihalesinin başka şehirde ihaleye girme yasağı olan bir firmaya verdiği yeşil konaklar sadece depremden 6 ay önce teslim edilmişti. Vatandaşlar belediyenin yaptırdığı binalar diyerek güvenip bir yuvamız olsun amacıyla aldılar ancak bu depremde ağır hasarlı oldukları iddia ediliyor. Şimdi soruyorum sizler; bu binaların durumu nedir? İster ağır hasarlı olsun ister az hasarlı olsun bu insanların durumu ne olacak buradaki zararları kim karşılayacak. Ayrıca basından takip ettiğimize göre siz daha teslim almadık diye açıklama yapmışsınız, madem teslim almadınız neden insanlara sattınız ve oturmalarına müsaade ettiniz. Bu insanların belediyeyi mahkemeye vermesi ve haklarını araması gerekir.
Bu süreçteki diğer çok önemli birkonuda yıkılan yapılardan sadece mimar ve mühendislerin sorumlu tutulmasıdır. Bu çarpık ve can alan yapılaşmanın imarını düzenleyen, bunu yaparken de verimli tarım arazilerini imara açan, hatta buralarda kat yüksekliğini serbest bırakan, odaların denetim yetkisini kaldırarak, tüm aşamaların denetlenmesinden sorumlu olan belediyelerimizin hiç mi suçu yoktur? Neden belediyeler hiç suçları yokmuş gibi kenarda duruyorlar. Oysa her şeyin başında belediyeler var ve sistem tümden suçlu bunu inkâr edemezsiniz
Hasar tespitlerinde de her gün yeni ve farklı bir karar çıkıyor, insanlar hangisine inanacaklarını şaşırdılar. Agır hasarlılar hafife çevriliyor ve yine büyük bir hata yapılıyor. Sivrice depreminde doğru dürüst bir hasar tespiti yapılsaydı bu gün belki bu kadar acı yaşamayacaktık 
Son olarak, Malatya’nın bu depremlerde neredeyse Elazığ’dan bile daha az etkilenmiş olduğu algısının yaratılması çok rahatsız edici bir durumdur. Malatya bu depremlerde Maraş, Hatay ve Adıyaman ile birlikte en fazla etkilenen, ancak bu illere göre en az hizmeti alan şehirdir. Bir an önce tüm yetkililer bu algının kırılması ve tüm hizmetlerin şehrimize ulaşması için gerekli girişimleri yapmalıdır." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN