Yerlikaya: 33 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada yürütülen operasyonlarda 51 kişinin tutuklandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada yürütülen operasyonlarda 51 kişinin tutuklandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde DAİŞ yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonların sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Yerlikaya, son iki haftada 33 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 233 şüphelinin yakalandığını, bu kişilerden 51'inin tutuklandığını bildirdi.
Bakanın açıklamasına göre, gözaltına alınanlar arasında geçmiş dönemlerde örgüt içinde faaliyet yürüttüğü ve finans sağladığı tespit edilen isimler yer aldı. Ayrıca 24 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğerleri için süreç devam ediyor.
Operasyonlar; Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, EGM İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT'in koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerinin ilgili birimleri tarafından yürütüldü.
Adana, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Konya, İzmir, Bursa ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 33 ilde yapılan çalışmalarda örgütün farklı faaliyet alanları hedef alındı.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında terörle mücadelenin kesintisiz şekilde sürdüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizin her bölgesinde huzur ve güven ortamını güçlendirmek için çalışmalarımız yılın 365 günü aralıksız sürüyor." (İLKHA)
Bakmadan Geçme