Güçlü Milletin Güçlü Düzeni Olmalıdır - ALİ FIRAT

Güçlü Milletin Güçlü Düzeni Olmalıdır


Toplumların soysuzlaşması için, kavram karışıklığı etkilidir. Bunun en etkili olduğu alan, ilimle ilgisi olmayan teorilerin ilim diye yutturulmasıdır. İnanç, yürekte ve kafada olduğu halde, niteliği fikirdir.

 Fikir gerçekçilik güdümünün, bilgi planında en etken biçimde uygulanıldığıdır. Toplumun nitelik bakımından hasta olması, bireylerin toplumunu beğenmemelerinden başlar. Böyle bir hastalığa düşen toplumun bireyleri, birbirlerini de beğenmezler. Kendi ailelerini de beğenmezler, kendilerine ait hiçbir şeyi beğenmezler.

Toplumun gerçek ve en tutarlı varlığı inançtır. Toplumun inancı, ekonomisi, bilimi, öğrenimi, idaresi ailelerin emanetindedir. Sermaye sıfırdır. Hiç kimse kimsenin sırtına binmek fırsatı bulamaz. İlimle ilgisi olmayan teoriler ilim diye yutturulamaz. İdare sistemi çeşitli ülkelerden alınıp ıslah edilmiş en çok hayvan tiplerin faydalandığı kanunlarla işlemez İşte ilkel toplumlardan günümüz toplumlarına kadar inançta, ailede, ekonomide, bilim ve eğitimde, idarede adil bir düzen bulmak için aranıp da bulunamamış kesin çizgileri bu

Kimin zekası daha güçlü ise, devir onun olmuştur. İnsanın kendisinin kendisine diyeceği önemlidir. Öteki insanların diyeceği kendimizin kendimize diyeceği yanında hiç kalır. Nemelazımcılık, alçaklıktır. İçimle baş başa kaldığım her an, kendimden hoş nur olacak bir vicdan hürriyeti bulmak zorunluğunu hissediyorum. En çok güç, en az gereği yapmaktan bulunur. En az gereksizlikten en çok güç kaybolur. Kişinin bildikleri tatbike koyması, gücünü geliştirmesi için şarttır.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • Adem Yılmaz | 05 Eylül 2020 20:33

    Ali bey sizi Kahramanmaraş dan zevkle takib ediyorum dedikleriniz çok doğru aynen katılıyorum babana sanane gibi sözler veya bana değmeyen yılan 1000 yaşasın sözcüğü bizi uçuruma götürür o yılan büyür Birgül binide elbet sokar Komşumun sorunu benimde sorunumdır

  • Hamza | 05 Eylül 2020 19:37

    Helal olsun

  • Rana Başer | 05 Eylül 2020 17:11

    Tebrik ederim ????????

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem