Vatandaşlarımızın evlerinin durumunu öğrenecekleri internet sitesi devrede

'10 ilimizde cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık' diyen Bakan Kurum, vatandaşların evlerinin hasar durumunu öğrenebilecekleri internet sitesinin devrede olduğunu ifade etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te depremde son gelişmeleri aktardı. Bakan Kurum, Gaziantep'te 2 bin 529 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 468 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Kurum, 10 ilde eş zamanlı olarak konutların yapılacağını belirterek "10 ilimizde cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık" dedi. Kurum, vatandaşların evlerinin hasar durumunu öğrenebilecekleri internet sitesinin de devrede olduğunu ifade etti.

Bakan Kurum'un konuşmasından satır başları şöyle:

Gaziantep'te 2 bin 529 canımızı yitirdik. Yaralı 12 bin 468 kardeşimiz de şu an hastanelerde tedavi altındadır. Tedavileri devam ediyor. Yaralı kardeşlerimizi gerek bizler gerekse burada ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz aileleri ziyaret ediyoruz. Bizim milletimiz, nasıl tüm acılara ortak olduysa hepimizin ailesi, milletimize emanettir onlar. Her zaman kendilerinin yanında olacağız. Gaziantep'te yapılan arama-kurtarma faaliyetleri 1324 binada başlamıştı. Arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde şu an sadece 108 binada arama kurtarma faaliyeti yürütüyoruz.

"25 BİN ÇADIRIN KURULMASI PLANLANIYOR"

16 bin 900 arama-kurtarma personelimizle son ana kadar da vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmanın mücadelesini vereceğiz. Enkaz altından kurtardığımız yavrularımız var. Gaziantep'te de bu mücadeleyi son dakikaya kadar vermeye devam edeceğiz. Bölgemizde 5 helikopterimiz, jandarmamız bu hizmetleri vermektedir. Sahra çadırlarımızı kurduk. 15 bin 350 çadırın kurulumu tamamlandı. Toplamda 25 bin çadırın bölgeye kurulması planlanıyor.

Konteyner kurulum sürecine başladık. 500 konteynerimizi belirlenen alanlara kurduk. 15 bin konteyner olarak planladık. İnşallah bu süreci tamamlayacağız. Binalarla ilgili tespit süreci devam ederken vatandaşlarımızın geçici barınmalarını sağlıyoruz.

Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespitler çerçevesinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bölümü yıkık veya hasarlı olduğunu tespit ettik. Gazi 4 bin 475 bina ve 12 bin 423 ev konut, iş yeri ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edilmiştir.

"HASAR TESPİTLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜLEBİLECEK"

Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespit çerçevesinde tüm ülke genelinde 12 bin 141 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Burada vatandaşımızı bilgilendirmek amacıyla yapılan hasar tespitleri, E-devlet üzerinden evinin hasar tespitini görebilecek. Vatandaşlar, 'hasartespit.csb.gov.tr' adresinden evlerinin hasar durumunu sorgulayabilecek.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK AFET KONUT SEFERBERLİĞİ"

Tabi bir taraftan tüm Türkiye'de arama-kurtarma sürecinin tamamlanmasıyla hayatın normale dönmesi için de çalışmalara devam edeceğiz. 10 ilimizde de hayatı normale çevirecek, vatandaşlarımızı güvenli konutlara eriştireceğiz. 10 ilimizde cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacağız. Ben tabi gerçekten cansiperane bir şekilde 7/24 çalışan ekiplerimiz var, uyumadılar. Enkazın altındaki vatandaşımızı kurtarmak için Yemek arası bile vermeyen kardeşlerimizle karşı karşıya kaldık. Çok çok teşekkür ediyorum, insan üstü bir mücadele verdiler. Bu kapsamda da biz de onlarla birlik, beraberlik şuuru içinde hareket ediyoruz. En kısa zamanda onlara konutlarını sunacağız. 10 ilimizde de eş zamanlı bu süreci yürüteceğiz. Çok kısa bir sürede inşaatlarımıza başlayacağız. Daha önceki afetlerde nasıl konutlarımızı hızlı şekilde inşa ettiysek, burada da çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah bu afetin de üstesinden geleceğiz. Tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN