Vali Yazıcı, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılış Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri açılış programına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılış Programına; Vali Ersin Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Kaymakam V. Rabia Yurdakul Kaçmaz, Hekimhan Kaymakam V. İbrahim Cesur, İl Jandarma J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, STK temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Vali Yazıcı; “Asrın felaketinde en fazla mağdur olan illerin başında geliyoruz. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ve yaşlısıyla hep birlikte yaşamımızı devam ettirme mecburiyetindeyiz.  Malatya’da bulunan tüm kurumlarımızın, her alanda   hayatı normalleştirme adına ne yapabiliyorsa onun daha fazlasını yapmasını sağlamak temel arzumuzdur. Arzu ettiklerimizi yapma konusunda başta eğitim gelmektedir. Öncelikli olarak çocuklarımızı, sonrasında ise yetişkinlerimizi engellilerimizi, yaşama hazırlamak ve sosyalleşmesine vesile olmak adına Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından uzun yıllardır faaliyetler yapılmaktadır. Kadınlarımızın öğrenmek istediği herhangi bir sanatsal, eğitsel bir aktivite varsa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm imkanlarını sunmaya hazırız. Kadınlarımızın şevkini, heyecanını, arzu ve isteğini sanat eserine dökmesine vesile olan, öğreticilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi. 

Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından, Kapasitenin Artırılması Projesi Kapsamında dereceye giren kurumlara ödüllerinin verilmesi, halk oyunları gösterisi, sergi açılışı ve sergi alanlarının gezilmesi ile program devam etti.

Vali Yazıcı ve beraberindeki katılımcıların, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan stantları ziyaret etmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN