Vali Yazıcı, Dünya Çiftçiler Günü Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle, Tarımsal Üretiminin Geliştirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen Zirai Ekipman, Fide ve Tohum Dağıtım Törenine katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Törene; Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Uzun, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı “İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için hava, su ve gıdaya ihtiyacı vardır. Gıdayı üretmezseniz insanın yaşamını devam ettirme şansı yoktur. Bu önemli görevi yerine getiren çiftçilerimizi canı gönülden kutluyorum. Malatya’nın kıymetli çiftçileri, sizlerin her türlü sorununu çözmek için bizler buradayız. Dünya kayısı ticaretinin büyük bir bölümünü elinde bulunduran ve ülkemizi yurt dışında temsil eden siz çiftçilerimizin Avrupa standardında ürettikleriyle hem diğer şehirlerimize ve hem de dünyaya örnek olması gerekiyor. Kayısının en güzelini ürettiniz. Bundan sonra da teknolojik aletleri kullanarak emek ve iş gücünden tasarruf ederek dünyaya, kayısı ihraç etmeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz başımızın tacıdır. Malatya’nın depremde mağdur olmuş ve depremden etkilenmiş çiftçilerinin nasıl hayata döndüklerini, yaşama nasıl katkı sunduklarını göstermeye devam edelim.” dedi.

Program, çiftçilere zirai ekipman, fide ve tohum dağıtımının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN