Vali Şahin'den Polis Haftası Mesajı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Hulusi Şahin, Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Hulus Şahin mesajında; 178 yıla dayanan ve köklü mazisiyle devletin en hayati kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının kurulduğu günden bugüne elde ettiği bilgi ve tecrübesiyle, hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, her türlü şartta üstün vazife anlayışıyla görevini güçlü bir şekilde sürdürdüğünü anımsattı.
 

Türk Polisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Polis, asker kadar disiplinli; hukukçu kadar hukuk adamı; bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır; fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.” İfadelerini kendilerine şiar edindiğinin altını çizen Vali Şahin; ”Yasalarla kendisine verilen görevleri başarı ile yerine getirmenin yanında, devletimizin vatandaşlara uzanan yardım ve merhamet eli olmayı da sürdürmektedir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur içerisinde yaşaması, can ve mal güvenliğinin temini için, terör şebekelerine karşı devam eden yılmaz mücadelesinde, binlerce mensubunu şehit vermesi bu uğurdaki görev şuurunun ne kadar güçlü olduğunu açıkça göstermiştir.” Dedi.

Vali Şahin mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; ”6 Şubat tarihinde 10 ilimizle birlikte ilimizi de etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, Emniyet teşkilatımızın profesyonel ekibi olan Polis Arama Kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen 11 ilde enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerinde günlerce fedakârca görev yapması, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından asayişin sağlanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin deprem nedeniyle sessiz kalan cadde ve sokaklarda güvenliği sağlaması, depremzede kardeşlerimize her konuda destek olması her türlü takdirin üzerindedir.

Bu vesileyle; Aziz Vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin huzurunu temin yolunda görev ifa ederken şehadetle şereflenen polislerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

Türk Polis Teşkilatımızın 178’inci kuruluş yıldönümünde tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu ömürler temenni ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN