Ülkemizin Tarihi ve Kültürel Değerleri Yurt Dışında Tanıtılacak

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD yeni bir fotoğraf projesini hayata geçiriyor. MAFSAD tarafından hazırlanan proje kapsamında 4 Ülkenin kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımı amaçlanıyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi Türkiye, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’da uygulanacak. MAFSAD’ın dışında Ülkemizden Sille Sanat Sarayı, Arnavutluk’tan Auleda Local Economic Depelopment Agency, Sırbistan’dan Art Team Photo Club ve Kuzey Makedonya’dan Kumanova Photo Club gibi STK’lar proje içerisinde aktif olarak yer alıyor.

Proje kapsamında Malatya Park AVM’de fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Haluk Teber, MAFSAD üyeleri ve fotoğrafseverler katıldı.

Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk yaptığı  açıklamada “READ-Regional Network for Culturel Diversity (Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ)” projesi kapsamında değerlendirilmek üzere bir alt hibe projesi hazırladıklarını ve bu projenin kabul edildiğini belirtti. Proje kapsamında çeşitli kültür-sanat etkinlikleriyle birlikte 4 Ülkede 5 adet fotoğraf sergisi açarak bu ülkelerin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını, Türkiye, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’taki STK’lar arasında sürdürülebilir bir diyalog geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Açılışa katılan ve destek sunan herkese teşekkür eden Konuk, serginin 5-10 Ağustos 2022 tarihleri arasında açık kalacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN